OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Nämä julkkikset ovat leikanneet hiuksensa osoittaakseen solidaarisuutta Iranin naisille

Mahsa Aminin, 22, kuolema on käynnistänyt Iranissa laajoja hallituksen vastaisia mielenosoituksia. Lukuisat iranilaiset naiset ovat polttaneet päähuivinsa ja leikanneet hiuksensa protesteissa. Myös maailmalla on osoitettu mieltä naistenoikeuksien puolesta ja lukuisat naiset ovat osoittaneet solidaarisuutta iranilaisille naisille. Tällä viikolla heidän joukkoonsa liittyi useita Ranskan ja Britannian elokuva-alan tunnetuimpia hahmoja.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu videota, jossa Oscar-voittaja Juliette Binoche leikkaa hiuksensa.

– Vapauden puolesta, näyttelijä julistaa.

Seuraavaksi hiuksensa leikkaavat muun muassa Marion Cotillard, Isabelle Adjani, Jane Birkin, sekä Charlotte Rampling ja hänen tyttärensä Charlotte Gainsbourg. Videolla nähdään myös lukuisia muita naisia, mukaan lukien punaisista kutreistaan tunnettu Golden Globe -voittaja Isabelle Huppert, jotka leikkaavat hiuksensa poliittisena kannanottona.

Moraalipoliisi pidätti Aminin 14. syyskuuta Teheranissa, syyttäen tätä pukeutumissääntöjen rikkomisesta. Naisten on julkisilla paikoilla käytettävä hijabia sekä peittävää vaatetusta. Myöhemmin Amini vaipui koomaan ja hän kuoli kolme päivää myöhemmin epäselvissä olosuhteissa. Viranomaiset väittävät nuoren naisen saaneen sydänkohtauksen, mutta silminnäkijät kertovat nähneensä poliisin pahoinpitelevän naista pidätystilanteessa, minkä arvellaan johtaneen hänen tilansa heikkenemiseen. Myös Aminin perhe on vahvistanut, että nainen oli perusterve. Tapauksen jälkeen käynnistyneissä mielenosoituksissa on niin ikään kuollut useita ihmisiä ja viranomaisten kerrotaan jopa avanneen tulen mielenosoittajia kohtaan.

Lähde: Vogue, Twitter