OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Miltä 50-luvun kauneusvinkit kuulostavat nykypäivänä?

Netflixissä äskettäin ensi-iltansa saanut, Marilyn Monroesta kertova Blonde on herättänyt paljon keskustelua. Raadollisen, vaikkakin kuvitteellisen version filmitähden elämästä esittävä elokuva on tärkeä muistutus siitä, mitä vanhanajan Hollywoodin glamourin taakse kätkeytyi. Vaikka ihannoimme yhä 50-luvun klassisia kaunottaria, on hyvä muistaa, että naisten asema oli täysin erilainen nykyaikaan verrattuna ja paineet näyttää hyvältä olivat kovat (sitä ne toki ovat edelleen). Ulkonäöstä huolehtiminen tarkoitti tuntikausien istumista hiussalongeissa, viikottaisia mani- ja pedikyyrejä sekä kyseenalaisia laihdutuskikkoja. Paitsi että tiedämme nykyään paljon enemmän kauneudesta ja terveydestä, vuosikymmenet ovat (toivottavasti) opettaneet meille myös sen, että itsestä huolehtimisessa on ensisijaisesti kyse omasta hyvinvoinnistamme, ei muiden miellyttämiestä.

Poosh listasi viisi kauneusvinkkiä 50-luvulta ja vertasi niitä nykyiseen ymmärrykseemme kauneudenhoidosta.

1. 50-luvun vinkki hiusten harjaukseen: Sata harjanvetoa päivässä on kauniiden hiusten salaisuus.

Moderni vinkki: Nykyään tiedämme, että tämä on huono idea. Liiallinen harjaus voi vahingoittaa hiuksia ja aiheuttaa katkeilua. Harjaa hiuksiasi vain sen verran kuin tarvitsee. Selvitä takut hellävaraisesti, äläkä kisko hiuksia. 50-luvun hiustyylit vaativat muutenkin paljon vaivannäköä. Onneksi olemme tajunneet, että joskus vähemmän on enemmän. Hiusten jatkuva muotoilu voi rasittaa ja kuivattaa hiuksia, joten lämpökäsittelyjen määrää kannattaa rajoittaa, eikä lämpösuojaa pidä missään nimessä unohtaa.

2. 50-luvun vinkki huulten punaamiseen: Ylirajaa huulet, jotta ne näyttävät suuremmilta tai symmetrisemmiltä.

Moderni vinkki: Tämä vinkki on jälleen palannut muotiin. Kardashianienkin rakastama ylirajaus todella saa huulet näyttämään pulleammilta, mutta överiksi ei tarvitse vetää. 50-luvulla räikeä punainen oli se ainoa oikea värivalinta, mutta nykyään luonnollisemmat nuden sävyt ovat suositumpia (ja käyttäjäystävällisempiä). Ja arjessahan pärjää ilman vahvaa glamour-meikkiä, joten huulten rajaaminen ei ole mikään maanantaiaamun must.

3. 50-luvun vinkki poskipunan käyttöön: Älä levitä poskipunaa nenän kärkeä alemmas.

Moderni vinkki: Poskipunan levityksessäkin on erilaisia trendejä, jotka tulevat ja menevät. Poskipunan että aurinkopuuterin levityspaikalla voi vaikuttaa kasvojen muotoon, joten kannattaa tutkia, mikä itsestä näyttää ja tuntuu parhaalta.

4. 50-luvun vinkki kulmakarvameikkiin: Käytä kulmakynää loihtiaksesi kulmakarvat, joissa on dramaattinen kaari.

Moderni vinkki: Kulmameikkiin on tarjolla useita työkaluja, joista jokainen voi valita itselleen sopivimmat. On kynää, puuteria ja geeliä. Jokaisen kulmat ovat yksilölliset, eikä kaikkien tarvitse käyttää meikkiin samaa sapluunaa. Meikin avulla voi täyttää harvoja kohtia ja selkeyttää omien kulmien muotoa.

5. 50-luvun vinkki kotitekoisiin kasvohoitoihin: Käytä kasvonaamiota maanantaisin, sillä kasvohoito on erinomainen tapa aloittaa viikko.

Moderni vinkki: Kasvohoito kerran viikossa on ihan hyvä vinkki, mutta siitä on turha ottaa stressiä. Jokaisella työssäkäyvällä naisella ei välttämättä ole mahdollisuutta varata maanantaiaamua hemmotteluhoidoille. Jos arki on kiireistä, voi kasvohoidon voi tehdä aivan yhtä hyvin viikonloppuna. Muista myös, että todellinen selfcare menee pintaa syvemmälle. Kasvohoitoja ja manikyyrejä tärkeämpää on varata viikkoon laadukasta ja rentouttavaa aikaa itselle.

Lähde: Poosh