OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Seta ry

Vinokino-elokuvafestivaali järjestetään tällä viikolla Turussa

Vinokino-elokuvafestivaali järjestetään Turussa 13.-16. lokakuuta. Turun seudun Seta ry:n järjestämä Vinokino on Suomen ainoa vain seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu tänä vuonna yksitoista pitkää elokuvaa ja yksi lyhytelokuvakooste.

Festivaali avataan maksuttomalla avajaisnäytöksellä Bar Ö:ssä, jossa esitetään Emily Branhamin ohjaama dokumentti RuPaul’s Drag Racen ensimmäisen kauden voittajajasta voittajasta BeBe Zahara Benetista. Dokumentti avaa näkökulmia maahanmuuttajataustaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämään Yhdysvalloissa ja pohtii vähemmistön vähemmistössä elämiseen liittyviä teemoja. Drag-kulttuuria käsitellään myös mustassa komediassa Chrissy Judy, joka kertoo kertoo dragia tekevistä ystävyksistä, joiden tiet eroavat, kun toinen heistä löytää itselleen uuden poikaystävän. Suhteiden ja elämäntilanteiden monimutkaisuuteen pureudutaan lisäksi laadukkaissa draamaelokuvissa Cannesin elokuvajuhlilla viime vuonna esitetyt Moneyboys ja The Divide. Jälkimmäinen voitti myös Queer Palm -palkinnon. Kevyempää viihdepuolta Vinokinossa tarjoilevat tänä vuonna pohjoismainen nuortenelokuva So Damn Easy Going ja italialainen draamaelokuva Mascarpone.

Kotimaista tuotantoa Vinokinossa edustaa Minna Havukaisen ohjaama Puutarha-dokumenttielokuva. Tabuja rikkovan dokumentin keskiössä ovat kauniiseen puutarhaympäristöön sijoittuvat viiden henkilön BDSM-sessiot, joissa kinkyyttä käsitellään lempeällä otteella osana ihmisen seksuaalista identiteettiä.

Näytöksiä järjestetään perjantaista sunnuntaihin Kino Dianassa.

Lähde: Seta Ry