OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / katemoss.gallery

Tällainen on Kate Mossin juhlatyyli: “Kimallusta ei voi olla koskaan liikaa”

Kate Mossilla on ollut kiireinen syksy. Hän häikäisi yleisöt Pariisin muotiviikoilla ja lanseerasi Cosmoss-hyvinvointibrändinsä. Maailman kuuluisimpiin huippumalleihin lukeutuva Moss on toiminut esikuvana ja inspiraation lähteenä monelle naiselle. Niin myös meikkitaiteilija Charlotte Tilburylle. Läheisiksi ystäviksi tunnustautuvat naiset ovat pitäneet yhtä aina Mossin uran alkuvaiheista saakka.

– Tapasimme vuonna 1998 ensimmäisissä Dazed-aikakausilehden kuvauksissani, jossa Charlotte hoiti meikin. Olemme tehneet vuosien varrella yhteistyötä lukemattomien lehtien kansien, kampanjoiden, catwalkien ja punaisen maton tapahtumien yhteydessä ja olemme pitäneet yhdessä hauskaa useissa juhlissa, Moss kertoo muotilehti Voguessa.

Nyt Tilbury on julkistanut uuden, Studio 54:n aikojen inspiroiman mallistonsa, jonka tähtenä nähdään, kukapa muu kuin Moss. Kimailluksentäyteinen bilemalliston on suunniteltu “äärimmäisiin juhliin” ja kampanjassa nähdään Mossin ohella supermallit Twiggy ja Jourdan Dunn, sekä näyttelijä Lily James.

Discoa iltaan

Moss myöntää rakastavansa ylitseampuvia disco- ja glam rock-tyylejä, joissa kimallusta riittää. Yksi Mossin kautta aikain kuuluisimmista tyyleistä nähtiin hänen omissa 34-vuotisjuhlissaan.

– Synttäreiden teemana oli glam rock ja Charlotte piirsi sitä varten upean kultaisen tähden silmäni ympärille! Illan tyylini inspiraationa toimi [T. Rexin keulahahmo] Marc Bolan ja Chanel oli lähettänyt minulle tummansinisen tyllimekon, jota koristivat kultaiset tähdet… Tuo rohkea kultatähti toimi suurena innoituksena [tälle mallistolle], Moss kertoo.

Mossia pidetään erehtymättömänä tyylikuningattarena. Kauneusbisneksessä vuosikymmeniä työskennellyt nainen tietää, mikä näyttää hyvältä ja vuosien saatossa hänelle on muodostunut omat suosikkityylinsä.

– Ylös nostetut hiukset ja punaiset huulet näyttävät aina hyvältä ja erittäin tyylikkäältä. Pörröiset hiukset ja smoky eye-meikki nuden sävyisten huulien kanssa on toinen suosikkini, Moss paljastaa omat vakkari-lookkinsa illan viettoon.

Nudehuulet ovat Mossin luottotyyli, joka ei petä koskaan. Moni fani tietääkin, että Tilburyn huulipunasävy, Nude Kate, on nimetty Mossin mukaan. Rohkea tyyli-ikoni uskaltaa kuitenkin ottaa myös riskejä ja leikitellä tyylillään. Mossin mielestä kimallusta “ei voi olla koskaan liikaa” ja vaikka hän ei välttämättä pidä kaikkia kokeilujaan satarosenttisen onnistuneina, ei hän aio jäädä harmittelemaan.

– En suostu katumaan mitään!

Lähde: Vogue