OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Askarruttaako jokin mieltäsi? Vastaus voi löytyä intuition avulla

Elämässä tulee väistämättä vastaan ongelmia, joihin meillä ei ole selkeää, välitöntä ratkaisua. Oli kyse sitten työelämään tai ihmissuhteisiin liittyvistä valinnoista, päätösten tekeminen ilman kristallipalloa voi joskus tuntua suorastaan mahdottomalta. Totuus on, että usein ratkaisu on aivan kättemme ulottuvilla, emme vain näe sitä. Kieltäydymme katsomasta tosiasioita silmiin emmekä halua huomata ilmassa olevia merkkejä. Kun järkiajattelun rajat tulevat vastaan, on aika kääntyä intuition puoleen.

Jokaisella meillä on sisäinen ääni, joka pyrkii ohjaamaan meitä oikeaan suuntaan. Ongelma on, ettemme osaa aina kuunnella sitä. Hektinen elämäntapa ja järjen tärkeyttä päätöksenteossa painottava kulttuuri ovat omiaan tukahduttamaan intuition. Hyvä uutinen on, että intuitio on taito, jota voi opetella. Intuitiivisten tekniikoiden hyödyntäminen voi auttaa meitä niin isojen ja pienempien kysymysten äärellä. Intuitio saattaa tarjota yllättäviäkin ratkaisuja ongelmiimme, jos olemme valmiit kuuntelemaan sitä. Poosh listasi viisi tapaa vahvistaa intuitiota.

1. Kirjoita kysymyksesi muistiin. Mieli on sekava paikka ja monesti vastaukset hukkuvat ajatusten virtaan. Poosh neuvoo kirjoittamaan mieltäsi askarruttavan kysymyksen paperille. Kun näet kysymyksen fyysisesti edessäsi, intuitio auttaa nostamaan mielen sopukoista esiin tietoja ja tuntemuksia, joita tarvitset vastauksen selvittämiseen.

2. Lopeta vastauksen etsiminen. Joskus etsimme ratkaisua niin kuumeisesti, että tunnelinäkö estää meitä näkemästä tarjolla olevia ratkaisuja. Jos et ole löytänyt vastausta kysymykseesi, voi syynä olla, että etsit sitä aina samoista paikoista ja samoilla tavoilla. Liika pohtiminen ja asioiden järkeistäminen voi rajoittaa näkökenttääsi. Päästä hetkeksi irti vanhoista ajatusmalleista ja odotuksista ja anna vastausten tulla uusilta, kenties arvaamattomiltakin tahoilta.

3. Pyri tunnistamaan intuition lähettämät viestit ja seuraa niitä. Mututuntuma on varmasti kaikille tuttu. Intuitio lähettää meille signaaleja, jotka päätämme kuitenkin usein jättää huomiotta. Jos tietty henkilö juolahtaa mieleesi, mitäpä jos soittaisit hänelle? Aiheuttaako jokin tilanne selittämättömiä kehollisia tuntemuksia (hyviä tai pahoja)? Luota niihin. Jos sinulle tulee vahva tunne, että sinun pitäisi tehdä jotain, seuraa tätä tunnetta ja katso, minne se sinut johdattaa.

4. Kirjoita kysymys ylös ennen nukkumaanmenoa. Nukkuessamme tietoisen mielen suojamuurit ovat poissa ja psyyke toimii eri tavalla. Kun jätät kysymyksen hautumaan illalla, saattaa unessa mieleen juolahtaa asioita, joita et olisi valveilla tullut ajatelleeksi. Kiinnitä huomiota siihen, millaisia ajatuksia tai tuntemuksia sinulla on heti herättyäsi.

5. Tee muistiinpanoja ja palaa niihin säännöllisesti. Kirjoita kysymykseen liittyviä huomioita muistiin, mutta yritä olla johdattelematta itseäsi liikaa. Älä anna järjen sanella, onko jokin asia kysymyksesi kannalta olennainen, vaan tartu kynään aina kun sinusta tuntuu siltä. Anna tuntemusten johdattaa sinut oikeaan suuntaan. Yritä myös olla tekemättä liian hätäisiä johtopäätöksiä; mitä ikinä intuitiosi yrittää sinulle kertoa, se nousee esiin sitten, kun olet valmis näkemään sen.

Lähde: Poosh