OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Must One's Racing Team

SPEEDWAY: Jesse Mustonen on Valsarna myös 2023

Kuluneella kaudella viisi mestaruutta (neljä SM-kultaa ja Allsvenskanin kulta) voittanut varkautelainen speedwaykuljettaja Jesse Mustonen jatkaa hallitsevan Allsvenskan mestarin Valsarnan riveissä myös kaudella 2023. Joukkueen avainkuljettajiin kuuluvalle Mustoselle ensi kausi on jo neljäs hagforsilaisten riveissä. Tai itseasiassa kolmas ajokausi, sillä kaudella 2020 Allsvenskania ei lopulta ajettu ollenkaan koronan vuoksi.

– Hienoa jatkaa Valsarnan riveissä. He halusivat minun jatkavan, eikä minulla ollut syytä poiskaan lähteä. Joukkueen asiat on hoidettu hyvin, ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. Olen viihtynyt täällä hyvin. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan, Mustonen kommentoi.

Ensi kaudelle Allsvenskaniin tulee 11 pisteen keskiarvoraja.

– Se tuo oman mielenkiintoisen mausteen ottelukohtaisia kokoonpanoja suunnitellessa, Mustonen jatkaa.

Mustosen vauhti on kehittynyt kovien Allsvenskan matsien myötä. Sen voi todeta menestyksen lisäksi myös keskiarvoja katsomalla. Ensimmäisellä kaudella (2021) Jessen eräpistekohtainen keskiarvo oli 1,6 luokkaa. Tällä kaudella keskiarvo oli jo lähellä kahta pistettä. Eräpisteiden lisäksi Mustonen keräsi paljon bonuspisteitä. Bonuspisteen saa, jos tulee oman joukkuekaverin perässä maaliin, mutta pystyy pitämään vastustajan takanaan.

– Viime kauden suoritus sekä joukkueelta että itseltä oli tosi hyvä. Ensi kaudella pitää vauhdin parantua entisestään, jotta pystymme mestaruuden uusimaan. Se on tavoite ja sen mukaan töitä tehdään, toteaa Mustonen lopuksi.

Lähde: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team