OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Rafael Cardenas

I love me -messuilla kiertotalous oli isosti esillä

Viime viikonloppuna vietettiin Helsingin Messukeskuksessa yhdessäolon ja hyvinvoinnin hetkiä I love me -messuilla. Kyseiset messut tuovat näytille yhdellä kertaa tulevan kauden hius- ja meikkityylit, muodin kuumimmat trendit, korumaailman viimeisimmät tuulet sekä uusimmat kauneuden ja terveydenhoitotuotteet ja -palvelut.

Messuilla tarjoiltiin kävijöille ohjelmaa neljällä lavalla. Teemat käsittelivät mm. unta, ikääntyvän ihon hoitoa sekä muodin kiertotaloutta. Messuilla jaettiinkin ensimmäistä kertaa palkintoja tekstiilialan kiertotalouden edelläkävijöille. Designer-kategorian voitti Paula Malleus, joka kunnioittaa työssään kiertotalouden periaatteita. Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa palkinnon nappasi Vaatelaastari ja motivaattorina palkittiin Globe Hope, jonka toiminta on kestänyt jo lähes parikymmentä vuotta.

Pikamuotiteollisuuden kasvaessa onkin tärkeää, että yhä useampi kuluttaja tekisi valintojaan vastuullisemmin. Siksi myös yhä useampi yrityskin pyrkii vastaamaan tarpeisiin kiertotalouden avulla.

Ohjelmaa ympäri messuja

Perinteisen kojujen kiertelyn ja luentojen kuuntelun ohella I love me -messuilla kilpaillaan useammallakin eri alalla. Messuilla pidettiin edellä mainittujen lisäksi kauneudenhoitoalan ammattilaisille SM-tason kilpailuja sekä esiteltiin vuoden kaunein sormus ja vuoden nuori suunnittelija, joka oli tänä vuonna Juha Vehmaanperä. Vehmaanperällä on oma brändi Craftiest Bitch in Town, jonka keskiössä on queer-identiteetti ja hänen asujaan on nähty mm. aasialaisten artistien yllä. Brändillään Vehmaanperä haluaa haastaa perinteisiä hyvän maun rajoja ja tarjota kuluttajille uniikkeja vaatteita. – Kaikki hyötyvät sukupuolinormien rikkomisesta ja niistä vapautumisesta, suunnittelija toteaa.

Kuten moni muukin tapahtuma, myös I love me -messut pitivät pakollisen tauon koronapandemian vuoksi. Edellisen kerran messuille pääsi vuonna 2019. Nyt kolmen päivän aikana vierailijoita oli yli 38 000. Vilinää tuntuikin riittävän ja etenkin luennoilla oli väkeä. Maaret Kallion Tunnista hyvä suhde -klinikalle ei edes löytynyt enää istumapaikkoja, vaan osa innokkaista kuuntelijoista joutui tyytymään seisomapaikoille. 

I love me -messut ovat varmasti paikallaan, sillä tapahtuma kasaa hyvinvoinnin teemat yhteen ja antaa mahdollisuuden nauttia elämästä. 

Kuvat: Penina Peltonen, Helsingin Messukeskus