OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Verstas Arkkitehdit

Helsinki Biennaali- paviljonki on voittanut kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon

Lyypekinlaiturilla sijaitseva Helsinki Biennaali- paviljonki on valittu kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon voittajaksi kulttuurirakennusten sarjassa. Menestystä paviljonki saavutti Architecture MasterPrize™ (AMP) -palkintokilpailussa, jossa tunnustusta annetaan laadukkaalle arkkitehtuurille maailmanlaajuisesti tuomariston arvioinnin perusteella.

Helsinki Biennaali- paviljonki on Helsingin kaupungin rakennuttama, ja viime vuonna se palveli kansainvälistä nykytaidetapahtumaa, jonka kuratoinnista ja tuotannosta vastasi HAM Helsingin taidemuseo. Tapahtuman lisäksi paviljonki on suunniteltu tarjoamaan kaikille avointa odotus- ja oleskelutilaa kattopinnallaan ja sen alla Helsingin kauppatorin äärellä. Sen muoto on saanut inspiraationsa Vallisaaren monista kalliolammista, joista osa on hiidenkirnuja. Paviljonki on tarjonnut tilan kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Lisäksi se on myös pysähdyspaikka, missä nauttia merellistä ja historiallisesta Helsingistä.

Paviljonki on tilapäinen rakennus, jolla on lupa olla paikalla vuoteen 2024 asti. Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit, joka tunnetaan muun muassa Otaniemen uusien Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun rakennusten suunnittelijana.

Lähde: Verstas Arkkitehdit Oy