OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Jäikö Halloween-asun hankinta viime tinkaan? Nämä hahmot onnistuvat kaapistasi löytyvän pikkumustan avulla

Halloween tarjoaa piristystä pimeään syksyyn ja Halloween-juhliin pukeutuessa vain taivas on rajana. Joskus pyhäinpäivän asuvalinta tosin saattaa jäädä viime tinkaan, mutta silloin kekseliäs juhlija rakentaa katseita kääntävän asun kotoa löytyvien välineiden avulla. Perusvaatekappale, joka löytyy lähes jokaisen naisen vaatekaapista, tarjoaa hyvän pohjan lukuisille tee-se-itse Halloween-asuille. Kyseessä on tietenkin little black dress, pikkumusta. Ja parasta on, että monikäyttöinen mekko ei jää Halloweenin jälkeen vuodeksi hyllylle keräämään pölyä.

Naamiaisasun voi kuitata helposti pukemalla mekon pariksi noidan hatun tai vampyyrihampaat, mutta populaarikulttuurista löytyy myös monta kuuluisaa hahmoa, joiden tyylissä pikkumustalla on keskeinen rooli. Marie Claire listasi kuusi naamiaisasuideaa, jotka onnistuvat tämän luottovaatteen avulla.

Holly Golightly

Kukapa olisi kantanut pikkumustaa paremmin ja ikimuistoisemmin, kuin Audrey Hepburn elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Hänen roolihahmonsa, Holly Golightlyn tyyli on ajaton, hohdokas ja ennen kaikkea helposti tunnistettava. Mikä parasta, asu on uskomattoman helppo koota. Ei muuta kuin tukka nutturalle, helmet kaulaan, pitkät hansikkaat käteen ja a vot, valmista tuli.

Wednesday Addams

Wednesday Addams on yksi Halloweenin kestosuosikeista. Synkeän, mutta varsin fiksun ja woken Wednesdayn tyylissä yhdistyvät koulutyttömäisyys ja goottihenkisyys. Mustan mekon alta pilkottavat valkoiset kaulukset, Mary Jane -kengät ja letitetyt hiukset ovat tämän asun perusta.

Morticia Addams

Myös toinen Addamsin perheen naisista on unohtumaton muoti-ikoni. Seksikkäästä, dramaattisesta Halloween-asusta unelmoivan kannattaa suunnata katseensa Morticia Addamsiin. Kehoa nuoleva musta mekko ja kirkuvan punaiset huulet ovat Mortician tyylin kulmakiviä. Suorista hiukset tai lisää asuun pitkä, pikimusta peruukki. Bonuspisteitä saat, jos saat seuralaisesi pukeutumaan perheen pääksi, Gomeziksi.

Lydia Deetz

Lydia Deetz oli Winona Ryderin roolihahmo 80-luvun hittielokuvassa Beetlejuice. Kaikkien emo-teinien edelläkävijänä Lydia oli outolintu, joka pukeutui aina mustiin. Ryder on ollut viime aikoina pinnalla erityisesti Stranger Things-sarjan puitteissa, mutta Lydia on varmasti Halloween-juhlien nostalginen hitti.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista kaunottareista, ja Andrew Dominickin uuden Blonde -elokuvan ansiosta hahmo on vieläpä juuri tänä Halloweenina erittäin ajankohtainen. Marilynin asuista ikonisin lienee hänen hulmuava valkoinen mekkonsa, mutta toivoa ei ole menetetty, vaikka omasta vaatekaapista löytyisi vain mustaa; Marilyn hurmasi yleisöt olkapäät paljastavassa pikkumustassa vuonna 1950 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Asfalttiviidakko.

Cruella de Vil

Dalmatialaisista itselleen turkkia haaveileva Cruella de Vil ei ole mitenkään hyvä esikuva, mutta hänestä saa erinomaisen Halloween-asun. Lookissa on pitkälti kyse meikistä ja hiuksista. Lisää mustan mekon päälle pitkä tekoturkki, joka auttaa pysymään lämpimänä lokakuisissa illanvietoissa.

Lähde: Marie Claire