OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Vianor Oy

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää – parhaat vinkit renkaiden säilytykseen

Renkaiden vaihto on taas ajankohtainen asia. Vianor muistuttaa, että oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttäikää. Optimaaliset säilytysolosuhteet auttavat pitämään renkaan kumiseoksen ominaisuudet kunnossa ja renkaat pidempään turvallisina. Vääränlaiset säilytysolosuhteet taas lyhentävät renkaiden käyttöikää ja voivat jopa tuhota ne.

Renkaiden käyttöikää voi pidentää säilyttämällä renkaat sisätiloissa, suojassa suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta. UV-säteily heikentää renkaan ominaisuuksia. Suojaa renkaat kosteudelta. Erityisen tärkeää on estää niitä joutumasta kosketuksiin liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa. Säilytä renkaat niin, että niihin ei kohdistu puristusta tai vääntöä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana renkaisiin voi tulla muodonmuutoksia, joiden kohdalta rengas voi paineistettaessa murtua. Ota huomioon, että renkaiden säilyttäminen esimerkiksi häkkivarastossa ei paloturvallisuussyistä ole kaikissa taloyhtiöissä sallittua.

Nykyään yhä useampi autoilija käyttää rengashotellipalveluita, koska omasta kodista ei välttämättä löydy tarpeeksi säilytystilaa rengassarjaa varten, tai renkaiden säilyttäminen voi olla taloyhtiöissä kielletty paloturvallisuussyistä. Jos käytät rengashotellipalvelua, selvitä mitä kaikkea sen hintaan kuuluu ja varmista, että vakuutus sisältyy palveluun.

– Viime vuosina isommat rengaskoot ovat yleistyneet autoissa, joten renkaat vievät yhä enemmän säilytystilaa ja vaihtotyö on myös huomattavasti raskaampaa. Tästä syystä rengashotellipalvelujen kysyntä on kasvanut, kertoo rengas- ja autohuoltoketju Vianorin vähittäiskaupan johtaja Vesa Laitinen.

Lähde: Vianor Oy