OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 hiusmokaa jotka saavat sinut näyttämään vanhemmalta

Ikääntymisessä ei tietenkään ole mitään väärää, itse asiassa se on etuoikeus. Harva kuitenkaan haluaa näyttää vanhalta, tai ainakaan ikäistään vanhemmalta. Kulttuurissamme ikääntymisen merkkejä vastaan taistellaan suorastaan pakkomielteisesti ja nuorekkaasta ulkonäöstä ollaan valmiita maksamaan mitä tahansa. Kukin päättää loppukädessä itse, kuinka paljon rahaa ja vaivaa haluaa tähän taisteluun uhrata, mutta on hyvä muistaa, että eniten ulkonäköön vaikuttavat varsin yksinkertaiset perusasiat, kuten hiukset. Hyvä hiustyyli raikastaa ilmettä kummasti, kun taas vääränlainen tukka voi tuoda kasvoille roimasti lisää vuosia. StyleCraze listasi kuusi hiusmokaa, jotka saavat sinut näyttämään vanhemmalta.

1. Lyhyet hiukset

Moni nainen vaihtaa ikääntyessään lyhyempään hiustyyliin. Se voi olla hyvä veto erityisesti, jos tukka on ohentunut merkittävästi. Sen sijaan liian lyhyeksi leikatut hiukset, jotka eivät sovi kasvojesi muotoon, voivat vanhentaa sinua. Älä myöskään leikkaa hiuksia vain sen takia, että luulet sen kuuluvan tiettyyn ikään; valitse aina omaa persoonaasi heijastava tyyli.

2. Pitkät hiukset ilman kerroksia

Pitkät, paksut hiukset yhdistetään nuorekkuuteen, mutta liian raskas ja tasapaksu tukka vetää koko ilmeen alas ja korostaa ikääntymisen merkkejä kasvoilla. Pitkiin hiuksiin kannattaa hakea liikkuvuutta ja keveyttä hyvin leikatuilla kerroksilla.

3. Liian tummat sävyt

Ensimmäisiä harmaita saatetaan peitellä värjäämällä, mutta väri on syytä valita oikein. Liian tummat sävyt ovat vanhentavia, sillä ne vievät kasvoilta värin ja tekevät ihosta elottoman. Luonnollinen, hieman vaaleampi sävy pehmentää ilmettä.

4. Liian vaalea sävy

Myöskään toiseen ääripäähän ei pidä sortua, sillä liian vaalea sävy ei sekään ole imarteleva. Liian vaalean värin myötä kasvoilta katoaa nuorekas kontrasti. Paras väri on yleensä lähellä omaa luonnollista sävyä, sillä se korostaa kauniisti kasvojesi piirteitä.

5. Salt ‘n’ pepper -tyyli

Harmaat hiukset ovat kauniit ja nykyään yhä useampi julkkiskin uskaltaa antaa harmaiden näkyä. Upeat, salt ‘n’ pepper -kutrit tuovat aikuisen naisen tyyliin kypsyyttä, mutta harmaa ei ole oikea valinta heille, jotka haluavat näyttää ikäistään nuoremmalta.

6. Muutoksen pelko

Erilaiset (usein epäonnistuneet) muotikokeilut kuuluvat nuoruuteen, mutta iän karttuessa opimme tunnistamaan, mikä omalla kohdalla parhaiten toimii. Omista vahvuuksista saa toki pitää kiinni, mutta muutoksen pelko voi vanhentaa. Jos tyylisi on pysynyt tismalleen samana vuodesta toiseen, voi olla aika kokeilla hienovaraisia päivityksiä tyyliin. Vuosikymmeniä vanha nostalgiakampaus ei varmasti nuorenna ketään.

Lähde: StyleCraze