OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ylisuuri villapaita on talven paras trendi – nämä asiat kannattaa ottaa huomioon vaatekaupassa

Mukavuudesta on tullut viime vuosina yksi muodin tärkeimmistä prioriteeteista. Pandemia-ajan loungewear-buumi ei osoita hiipumisen merkkejä ja epämukavat pillifarkut on julistettu pannaan jo aikaa sitten. Mukavuus on avainsana myös talven pukeutumisessa, sillä jo entudestaan rento villapaita on nyt entistäkin mukavampi. Tänä talvena pukeudutaan muhkeaan, reippaasti ylimitoitettuun villapaitaan, joka tuntuu siltä kuin vilttiin kääriytyisi. Mitä isompi sen parempi.

– Olen aina ollut ylisuurten villapaitojen fani, mutta on joitakin asioita, jotka on hyvä pitää mielessä villapaitaa ostaessa, sanoo stylisti Heather Newberger Marie Claire -lehdessä.

Mitä ottaa huomioon villapaitaostoksilla

Ensimmäinen asia, johon Newberger kiinnittää huomiota vaatekaupassa, on villapaidan materiaali.

– Aivan ensimmäisenä kysyisin itseltäni: kuinka herkkä iho minulla on? Markkinoilla on paljon erilaisia ​​materiaaleja, eivätkä ne kaikki sovi jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin, hän huomauttaa.

Kutittava tai karhea, ihoa raapiva villapaita lieneekin monelle tuttu vaiva. Villalaaduissa on eroja, joten materiaaliin kannattaa tutustua huolella jo kaupassa.

– Paidan koskettaminen kaupassa ei aina riitä, sillä kätesi ovat paljon karheammat kuin vartalon iho muualla. Kehottaisin miettimään, mitkä tällä hetkellä käytössä olevista villapaidoistasi ovat suosikkejasi. Katso, mistä materiaaleista ne on valmistettu ennen kuin lähdet ostoksille. Tarkista villapaidan materiaali aina ennen ostamista, koska sillä ei ole mitään väliä, kuinka nätti paita on, jos et tule koskaan käyttämään sitä, Newberger muistuttaa.

Toinen asia, mikä villapaidan hankinnassa kannattaa ottaa huomioon, on ilmasto. Eteläisemmässä Euroopassa villapaidalta ei vaadita yhtä paljon kuin suomalaisessa talvessa. Oikeasti lämmittävä villapaita saattaa vaatia hieman enemmän rahallista panostusta, mutta kyseessä on hyvä sijoitus. Newberger suosii pohjoismaisia brändejä, joissa tyyli ja laatu yhdistyvät.

– Monet jälleenmyyjät ja etenkin pikamuotiliikkeet eivät panosta valmistukseen varmistaakseen, että villapaita todella lämmittäisi. Ne käyttävät halpoja materiaaleja, kuten polyesterisekoitteita, joten vaikka paita saattaa näyttää hyvältä ylläsi, ei sitä välttämättä ole tarkoitettu ulkoiluun, hän toteaa.

Kuinka stailata ylisuuri villapaita

Ylikokoiset vaatteet ovat ihania ja mukavia yllä, mutta väljä siluetti voi joskus olla haasteellinen stailattava. Liian suuri ja muodoton vaate nielaisee käyttäjänsä. Newberger suosii muiden muotialan ammattilaisten tapaan niin sanottu french tuck -kikkaa. Kun paksun osa villapaidan helmasta sujautetaan huolettomasti housujen vyötärön sisään, vartalon muodot pääsevät paremmin esiin.

– Se on todella klassinen ja tyylikäs tapa kokeilla ylisuurta siluettia. Se antaa ylisuurelle paidalle muotoa ja osoittaa, että osaat pukeutua vartalosi mukaan, Newberger lisää.

Tällä hetkellä väljät vaatteet ovat muodissa ja niitä saa nyt yhdistellä vapaasti.

– Olen myös itse kokeillut trendiä, jossa kaiken kuuluu olla ylisuurta, yhdistämällä väljän neuleen leveiälahkeisten tai baggy-farkkujen kanssa. Se on ollut minulle haastavaa, sillä rakastan luoda pukeutumisella muotoja ja tuoda vyötäröä esiin, Newberger sanoo.

Ylisuurten vaatteiden yhdistely keskenään ei ole kaikkien makuun, mutta Newbergerin mukaan trendin ei tarvitse olla epäimarteleva, kunhan vaatteiden käyttäjä tietää mitä tekee.

– Ylisuurissa villapaidoissa on lähes poikkeuksetta pudotetut olkapäät, joten ne näyttävät tarkoituksella isoilta, eivätkä siltä, kuin olisit pukeutunut isäsi neuleeseen. Samalla tavalla myös kauttaaltaan ylimitoitettu kokonaisuus voi näyttää tarkoituksenmukaiselta ja tarkoituksenmukaisuus on kaikki kaikessa, kun rakennat asua, hän painottaa.

Lähde: Marie Claire