OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Häiritseekö kasvojen karvoitus? Näin poistat karvat oikeaoppisesti

Karvoitus on luonnollinen osa ihmiskehoa ja sillä se on selkeä tehtävä. Moni haluaa kuitenkin kosmeettisista syistä trimmata karvoitustaan. Sekin on ok. Onneksi karvanpoistoon on nykyään tarjolla monia, kivuttomiakin työkaluja. Marketin hyllystä löytyvät karvanpoistohöylät lienevät kaikille tuttuja, mutta jos häiritsevää karvoitusta esintyy kasvojen alueella, kannattaa puuhaan hankkia omat välineensä, sillä kasvojen iho on hyvin herkkä.

Mutta miksi ihmeessä kasvojen karvoja pitäisi poistaa? Lyhyt vastaus on, ei pidäkään. Kyse on makuasiasta. Esimerkiksi yksittäiset tummat karvat saattavat häiritä jotakuta. Dermaflashin perustaja Dara Levy lisää, että monet naiset kokevat myös kasvoilla olevan persikkanukan epämiellyttävänä.

– Puuteri ja meikkivoide tarttuvat karvoihin, jolloin meikki ei näytä tasaiselta, hän selittää Marie Clairessa.

Lehti pyysi asiantuntijaa kertomaan, millaisia välineitä kasvojen alueen karvojen poistoon on tarjolla.

Millaisia työkaluja karvojen poistoon on tarjolla?

Kasvojen karvoituksen poistoon löytyy paljon erilaisia välineitä, jotka voidaan jakaa viiteen päätyyppiin; terät ja pinsetit, vahat, karvanpoistovoiteet, pienet, käsikäyttöiset laitteet ja IPL. Se, mikä menetelmä kenellekin parhaiten toimii, riippuu monesta tekijästä, kuten omasta ihotyypistä, makutottumuksista, kipukynnyksestä ja siitä, kuinka pitkäkestoisia tuloksia haetaan.

Terät ja pinsetit lienevät se tavallisin menetelmä kasvojen karvoille. Pinsetit ovat toimiva väline yksittäisten karvojen poistoon etenkin tarkkuutta vaativilla alueilla, kuten kulmakarvojen ympärillä. Terät puolestaan soveltuvat hyvin persikkanukan poistoon. Nykyään kaupoista saa myös dermaplaning-veitsiä, jotka poistavat karvat ja kuolleen ihosolukon ihon pinnalta.

Vaha poistaa karvat tehokkaasti, joskin kivuliaasti. Koska vahaus poistaa karvat juurineen, tulokset kestävät pitkään, jopa useita viikkoja. Kasvoille kannattaa valita pienemmät vahaliuskat kuin muualle vartaloon.

Karvanpoistovoide ovat kivuton ja helppo tapa poistaa karvat mistä päin vartaloa tahansa. Kasvoille kannattaa kuitenkin valita eri tuote kuin vartalolle. Kasvoille varta vasten tarkoitetun karvanpoistovoiteen pitäisi ärsyttää herkkää ihoa vähemmän.

Kädessä pidettävät laitteet ja trimmerit ovat nopeita ja helppokäyttöisiä. Moni on varmasti törmännyt huulipunalta näyttävään karvanpoistolaitteeseen tai värähtelyyn perustuvaan Dermaflash-laitteeseen. Laitteiden miinuspuoli on usein niiden verrattain korkea hinta.

IPL-laitteet lienevät niinikään monelle tuttuja. Valoimpulssilaite poistaa karvat pitkäkestoisesti ja hellävaraisesti, mutta se ei sovellu kaikille. IPL tehoaa huonosti vaaleisiin karvoihin, eikä se välttämättä ole tehokas tai edes turvallinen tummemmille ihonsävyille. Toinen valoon perustuva hoitomenetelmä on laserointi. Se tarjoaa kaikkein pitkäkestoisimmat tulokset. Laserkäsittelyt voivat kuitenkin olla hyvin kivuliaita ja kalliita, eivätkä nekään välttämättä sovellu jokaiselle.

Lähde: Marie Claire