OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tähän klassikkotuotteeseen luottavat kaikki mummosta Hollywood-tähtiin

“Vanhat hyvät ajat”, “ennen kaikki oli paremmin”, kuulee ihmisten sanovan. Entisaikojen perään tuskin kannattaa haikailla, sillä monessa asiassa on menty valtavasti eteenpäin. On kuitenkin totta, että joillekin vanhoille klassikoille on vaikea löytää vertaistaan vastustajaa. Yksi niistä on perinteinen yleisvoide, tai amerikkalaisittain cold cream, joista maailmalla tunnetuin kuuluu Pond’s -brändille. Siihen luottivat aikanaan Marilyn Monroen ja Jackie Onassisksen kaltaiset kaunottaret. Yrityskonserni Unileverin mukaan Pond’sin kuuluisa voide näki päivänvalon vuonna 1905. Samoihin aikoihin suomalaiset saivat oman, aivan yhtä ikonisen vastineensa, tunnusomaiseen siniseen tinapurkkiin pakatun Nivean. Voidetta käyttävät niin mummot, äidit kuin lapset ja sitä kuluu vuodesta toiseen tasaiseen tahtiin kauppojen hyllyiltä.

Jossain vaiheessa vanhan koulukunnan perusrasvoista tuli uncooleja, kun kosmetiikkamarkkinoille virtasi toinen toistaan hienostuneempia voiteita. Viime aikoina somettajat ja jopa Hollywood-julkkikset ovat kuitenkin löytäneet edullisen ja monikäyttöisen tuotteen uudelleen. Esimerkiksi Cara Delevingne ja Kate Winslet tunnustautuvat Nivean faneiksi.

Mikä ihmeen cold cream?

Öljypohjaisilla emulsiovoiteilla on pitkä historia. Who What Wear kertoo, että vastaavia voiteita käytettiin kenties jo kenties ajanlaskumme alun tienoilla. Ennen 1920-lukua cold cream oli suosittu teatteriväen keskuudessa, sillä voide soveltui erinomaisesti raskaan meikin puhdistamiseen.

Yleisvoiteen vahvuus onkin juuri sen monikäyttöisyys. Se on tehokas kosteuttaja, joka pehmittää karheat kyynärpäät, polvet ja huulet, mutta myös erinomainen meikinpoistaja, joka puhdistaa kasvot ihoa kuivattamatta. Talven pakkasilla se auttaa rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa, sillä öljypohjainen voide muodostaa ihon pinnalle suojaavan kerroksen. Ihotautilääkäri Joshua Zeichner suositteleekin perusvoidetta kaikille asiakkailleen, joiden ihosta tulee talvella kuiva ja eloton. Ihotautilääkäri Shari Marchbeinin mukaan se sopii erinomaisesti erittäin kuivan tai ikääntyvän ihon hoitoon.

– Ihon kosteuttaminen on tärkeää, sillä hyvin kosteutetulla iholla juonteet ja pigmenttihäiriöt eivät näy yhtä selvästi. Hyvä kosteusvoide, kuten perusrasva, ehkäisee ihon kuivumista, parantaa ihon sävyä ja rakennetta sekä auttaa suojaamaan ihoa, hän selittää.

Suomalaiset tapaavat käyttää Niveaa kosteusvoiteen tavoin, mutta Marchbeinin mukaan perusrava on loistava tuote myös kaksoispuhdistukseen.

– Heille, jotka käyttävät raskaampaa meikkiä tai kokevat, että hellävarainen putsari ei yksin riitä poistamaan meikkiä ja puhdistamaan ihoa kunnolla, kaksivaiheinen puhdistus on hyvä vaihtoehto.

Peruvoide soveltuu hellävaraiseen puhdistukseen, koska se ei kuivata ihoa voimakkaiden saippuoiden tapaan.

– Se poistaa lian, rasvan ja meikin hellävaraisesti, kuivattamatta ihoa ja sen tehokkaasti kosteuttavan koostumuksen ansiosta se auttaa myös vahvistamaan ihon omaa suojakerrosta, Zeichner lisää.

Mieto voide sopii niin aikuisille kuin lapsille. Melkein kuka tahansa voi hyötyä yleisvoiteesta, ja erityisen monikäyttöinen se on herkälle tai kuivalle iholle, eli suurelle osalle suomalaisista.

– Myös akneen taipuvaisella iholla voidaan käyttää perusvoidetta, kunhan valitaan sellainen tuote, jonka sisältämät öljyt eivät ole komedogeenisiä, Marchbein vakuuttaa.

Lähde: Who What Wear, Iltalehti