OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kate Winslet ikääntymisestä: “Meistä tulee entistä naisellisimpia, entistä voimakkaampia ja entistä seksikkäämpiä”

Kuva: Instagram / @bbcwomanshour

Naisille on iät ajat uskoteltu, että ikääntyminen on hirvittävä asia, jota täytyy vältellä keinolla millä hyvänsä. Ryppyjä pitäisi silotella, eikä ikääntymisen mukanaan tuomista muutoksista saisi puhua ääneen. Sama diskurssi on hallinnnut viestintää iät ajat ja sitä on käytetty painostamaan naisia käyttämään omaisuuksia anti-age-tuotteisiin. Siksi onkin virkistävää kuulla Hollywoodin suurimpiin tähtiin lukeutuvan Kate Winsletin puhuvan avoimesti suhteestaan ikääntymiseen ja mikä parasta, hänestä ikääntyminen on suorastaan positiivinen asia!

– Uskon, että kun naiset tulevat 40 tai viimeistään 45 vuoden ikään, he ajattelevat: “Voi ei, tästä se alamäki alkaa… kaikki alkaa muuttua ja mennä huompaan suuntaan”, hän totesi BBC:n Woman’s Hour -ohjelmassa.

47-vuotias Hollywood-tähti tietää naisiin kohdistuvat paineet ja odotukset, mutta hän kieltäytyy suhtautumasta vuosien kertymiseen negatiivisesti.

– Minä olen päättänyt, että ei, vaan meistä tulee entistä naisellisimpia, entistä voimakkaampia ja entistä seksikkäämpiä. Me ikään kuin kasvamme omaan kehoomme. Meillä on mahdollisuus sanoa mielipiteemme ääneen, olla pelkäämättä sitä, mitä ihmiset meistä ajattelevat ja olla välittämättä niin paljon siitä, miltä me näytämme, näyttelijä tykitti.

Winslet kuvailee tätä elämänvaihetta “mahtavaksi”.

– Minä sanon, että let’s go naiset. Otetaan kiinni vallastamme. Miksi emme tekisi niin? Elämä on liian lyhyt.

Tuttu aihe

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Winslet on puhunut ikääntymisen hyvistä puolista. Aiemmin tänä vuonna hänet nähtiin L’Oréalin Lessons of Worth -kampanjassa, jossa hän poisti meikit kameroiden edessä muistuttaen yleisöä siitä, että onnellisuus ei ole kiinni siitä, miltä näytät (vaikka sosiaalinen media haluaisikin meidän niin uskovan).

Viime vuonna hän puhui Voguelle ikääntymisestä Hollywoodissa.

– Haluan sanoa kaikille naisille, jotka yrittävät näyttää samalta kuin Hollywood-tähdet: se on myytti. Rehellisesti puhuen, se on myytti. Minulle ikääntymisen salaisuus, oli sitten Hollywoodissa tai ei, on hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet ja hyväksyä, että emme voi taistella muutosta vastaan, hän totesi tuolloin.

Winslet toki näyttää upealta, mutta hänen maanläheinen tyylinsä ja rento suhtautumisensa ulkonäköön ovat aina vedonneet faneihin. Hiljattain nainen sai paljon kiitosta roolisuorituksestaan HBO:n Mare of Easttown – rikosdraamasarjassa. Roolissa Winslet näyttäytyi minimaalisessa meikissä, antaen juonteiden näkyä. Ja miksi niitä pitäisikään peitellä? Loppujen lopuksi ikääntyminen on upea asia, johon kaikki eivät saa mahdollisuutta.

Lähde: Vogue, Instagram