OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Taidemuseo Kumu

Taidekollektiivin teamLabin äyttelyelämys esillä Kumun taidemuseossa

Tallinnassa Taidemuseo Kumun iso sali tarjoaa vaikuttavan näyttelyelämyksen, joka vie kävijän kävelylle digiteknologian avulla tehtyyn luontoon. Tokiolaisen taidekollektiivin teamLabin Kelluvia kukkia ikuisuuden meressä -näyttely on ensimmäinen näin laaja digitaalisen taiteen näyttely Virossa.

Vuonna 2001 perustettu teamLab on maailman tunnetuimpia digitaalisen taiteen tekijöitä. Taidekollektiiviin kuuluu eri alojen edustajia kuten ohjelmoijia, insinöörejä, tietokoneanimaattoreita, graafisia suunnittelijoita, matemaatikoita ja arkkitehteja. Uuden teknologian mahdollisuuksilla leikkivässä taiteessaan teamLab yhdistää taiteen, tieteen, teknologian designin ja luonnon. Heidän vaikuttavat tilainstallaationsa ovat muuttaneet käsitystä digiteknologian avulla toteutettavasta taiteesta ja tehneet siitä ymmärrettävää miljoonille katsojille eri puolilla maailmaa.

TeamLabin näyttely on rajatonta taidetta, joka on kaikkialla katsojan ympärillä ja joka imaisee katsojan mukaansa kaikilla aisteilla. TeamLab edustaa taidesuuntaa, joka ylistää 2000-luvun alun teknologiaa ja sen potentiaalia luoda harmoniaa kehon ja mielen sekä ihmisen ja luonnon välille. Installaatioissa ikään kuin heijastuu ihmisen unelma jostain ihanteellisemmasta kuin elämä itse. Jää katsojan päätettäväksi, tulkitseeko hän teamLabin taidetta pelkästään esteettisesti nautittavina teoksina vai yhteiskunnallisena kritiikkinä, josta heijastuu huoli luonnon ja ympäristön tulevaisuudesta.

Taidemuseo Kumussa näytetään kolme teosta, jotka kuvaavat loputtomien aaltojen sekä puhkeavien, kukkivien ja kuihtuvien kukkien ja tulenliekkien kautta luonnon ikuista kiertokulkua.

Näyttely on esillä 7.5.2023 asti.

Lähde: Kumu