OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Viime hetken jouluvinkit

Joulu kolkuttelee jo oven takana. Monella stressi hiipii viimeistään tässä vaiheessa mieleen. Mutta kuinka nauttia joulusta ilman stressiä ja huolta? Tässä muutama idea rauhalliseen jouluun.

1. Unohda joulusiivous

Monen mieltä alkaa viime metreillä painaa joulusiivous. Ehtiikö jokaisen nurkan puunata ja onko nyt vaatepinot suorassa. Tee perinteinen siivous ja säästä suursiivous ensi vuoteen. Voit alkaa nauttia joulusta täysin rinnoin jo nyt.

2. Osta valmista ruokaa kaupasta

Joulupöytä on joulun yksi kohokohdista ja sen tekemiseen menee valtavasti aikaa. Jos tuntuu, ettei tunnit vuorokaudessa riitä, niin osta osa ruoista valmiina kaupasta. Laatikoita, lihapullia, kalaa ja kinkkuakin saa valmiina – ja herkullisena, ja aikaa säästyy tuntuvasti. Voit ruoanlaiton sijaan lämmittää kupposen glögiä ja nauttia joulurauhasta.

Kuva: unsplash.com

3. Kutsu itsesi kylään jouluksi

Olisikohan vanhempiesi tai muiden sukulaisten luona vielä tilaa? Se helpottaa aina omaa taakkaa, jos sen saa jaettua muiden kanssa. Kodin siivousta helpottaa se, että joulun viettää muualla ja ruokien laitto porukalla on edullisempaa ja aikaakin säästyy.

4. Typistä joulua

Nykyään, kun kaupatkin ovat hyvin auki, voit typistää joulun vaikka yhteen päivään ja muutoin viettää tavallista arkea. Enää ei ole pakko hoitaa monen päivän ruokaostoksia kerralla saatikka kokata moneksi päiväksi. Joulumurkinat tulevat muutenkin monen korvista jo parin päivän jälkeen, joten mitä jos viettäisit tehokaan yhden päivän joulun?

Joulupukki esitteli tämän päivän kalenterin luukussa myös viimeisiä vinkkejä jouluun. Katso jakso alta. Vielä aattoon asti luukku aukeaa aamuisin kello 07.00 Oholla ja huomenna on joulupukin iltalive kello 18.00! Muista katsoa!!