OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

10 asuideaa jouluun

Jokainen viettää joulua omalla tavallaan ja juhla näyttää erilaiselta joka kodissa. Jollekin se tarkoittaa rauhallista illallista perheen kesken, toiselle monipäiväistä juhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa, kolmas lentää pakoon ulkomaille. Siksi myöskään yhtä oikeaa pukukoodia ei ole. Muotilehti Harper’s Bazaarin mukaan joulun pukeutumisessa on tärkeintä, että uskaltaa leikitellä ja tuoda omaa persoonaa esiin; rento pukeutuja selättää koko joulun hauskassa pyjamassa, juhliin suuntaava voi pukea päälleen väriä ja paljetteja.

Lehti listasi kymmenen asuideaa jouluun.

Upea pyjama

Joulu tarkoittaa monelle vapaapäiviä. Jos sinulla ei ole aikomustakaan astua kodin ulkopuolelle, vietät todennäköisesti ainakin puolet ajasta yöpaidassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö asusi voisi olla teeman mukainen. Kenties päätät juhlistaa päivää flanellipyjamassa, jossa on jouluinen painatus (tiedäthän ne Instagram-kuvat, joissa koko perhe on pukeutunut yhteensopiviin pyjamiin)? Tai kenties tyyliisi sopii paremmin ylellinen silkkipyjama joulun väreissä?

Tyylikäs neuleasu

Laadukas neule toimii talvella tilanteessa kuin tilanteessa, myös joulunvietossa. Neule on helppo stailata kantajansa näköiseksi. Joku saattaa viihtyä villapaidassa ja farkuissa, oli arki tai juhla. Juhlavamman asusta saa, kun valitsee neuleen kaveriksi midihameen ja kauniit kengät.

Joulunpunaista

Punainen on tietenkin joulun väri, joten kovin pieleen ei voi mennä, kun pukee punaista ylleen. Jos ideat ovat vähissä, kannattaa turvautua joulunpunaiseen mekkoon ja mustiin sukkahousuihin. Takuuvarma asuvalinta toimii millaisessa joulujuhlassa tahansa.

Samettipuku

Jos et ole mekkoihmisiä, kokeile sen sijaan housupukua. Ylellinen sametti sopii jouluun kuin nakutettu. Jos haet hieman rennompaa tyyliä, yhdistä samettibleiseri farkkujen kanssa tai samettihousut ylimitoitetun neuleen pariksi.

Kukkamekko

Kukkamekkoja saa käyttää talvellakin. Jos et jaksa shoppailla uutta, valkkaa kaapista viime kesän midi- tai maksimittainen kukkamekko. Stailaa se viileisiin ilmoihin sopivaksi pukemalla alle lämmittävä poolopaita ja jalkaan särmikkäät nilkkurit.

Juhlahumua kuoseilla

Juhlapukeutumisen ei aina tarvitse olla niin vakavaa. Jouluna jos koska saa hullutella. Valitse hauskoja kuoseja ja yhdistele niitä rohkeasti, oman maun mukaan. Sääntöjä ei ole. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jouluisella printillä varustettu neuleliivi rentojen ruutuhousujen parina?

Paljetit

Paljetit kuuluvat juhlaan. Moni panttaa paljetteja uudenvuoden kemuihin, mutta juhlahumuun voi ottaa varaslähdön jo jouluna. Jos et halua täyttä bilelookia, yhdistä paljettihame sävyltään neutraalin neulepaidan kanssa.

Leikkisät asusteet

Leikkisät asusteet kruunaavat joulun pukeutumisen. Suloiset Mary Jane -kengät, samettinen hiuspanta, tai vaikkapa vain kirkkaanpunainen huulipuna tuovat asuun juhlavaa tunnelmaa.

Jalokivisävyt

Täyteläiset jalokivisävyt huokuvat juhlan tuntua. Kokeile smaragdinvihreää satiinia tai rubiininpunaista samettia silloin, kun haluat kääntää katseita.

Neulemekko

Jokaisen talvikauden monitoimisankari on neulemekko, joka sattuu vieläpä olemaan yksi tämän vuoden suurimmista trendeistä. When in doubt, neulemekko pelastaa. Valitse pariksi polvimittaiset saappaat tai sukkahousut ja ballerinat, jos pysyttelet sisätiloissa.

Lähde: Harper’s Bazaar