OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Kansallisgallerian taidemuseoissa lähes 400 000 kävijää vuonna 2022

Ateneumin taidemuseo ja Nykytaiteen museo Kiasma olivat remonttien vuoksi osan vuodesta kiinni. Sinebrychoffin taidemuseo sen sijaan teki kaikkien aikojen kävijäennätyksensä. Kansallisgallerian taidemuseoissa vieraili vuoden 2022 aikana yhteensä noin 398 200 kävijää, joista 78 800 Ateneumissa, 223 000 Kiasmassa ja 96 400 Sinebrychoffin taidemuseossa.

Ateneumiin houkutteli keväällä yleisöä suuresti kehuttu, Kansallisgallerian kokoelmista koottu Moderni nainen -näyttely, joka oli ennen Helsinkiin saapumista kiertänyt muun muassa New Yorkissa ja Tokiossa. Näyttelyn päätyttyä maaliskuun lopulla museo sulkeutui ilmastointiremontin takia.

Kiasma oli peruskorjauksen vuoksi alkuvuoden kiinni ja avautui yleisölle huhtikuussa. Samalla museossa avautui nykytaiteen kansainvälinen suurnäyttely ARS22 – Eläviä kohtaamisia, joka yhdessä laajan esittävän taiteen ohjelmistonsa kanssa toi runsaasti kävijöitä taiteen äärelle. Kävijöitä ja kiittävää palautetta keräsivät myös syksyllä avautuneet näyttelyt Kompassissa pohjoinen – Teoksia Wihurin rahaston kokoelmasta ja Markus Copper – Metallin maku, jotka ovat esillä myös vuoden 2023 puolella.

Sinebrychoffin taidemuseon vuosi huipentui Kirsikkapuun alla – japanilaisia puupiirroksia -näyttelyyn, joka on vetänyt yleisöä jonoksi asti. Näyttelyn ehtii nähdä vielä 15.1.2023 saakka.

Lähde: Kansallisgalleria