OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva. pexels.com

Haluatko onnistua uudenvuodenlupauksissa? Kokeile puolittamisen sääntöä

Vuoden vaihtuessa tehdään taas paljon uudenvuodenlupauksia, jotka ovat helmikuuhun mennessä jo unohtuneet. Yksi syy siihen, miksi niin monet lupaukset epäonnistuvat, piilee siinä, millaisia lupauksia teemme. Elämäntapasivusto Pooshin mukaan tapaamme usein laatia aivan liian kunnianhimoisia lupauksia, jotka on kaikessa epärealistisuudessaan tuomittu epäonnistumaan. Lupaamme lopettaa sokerin syömisen tai somen selaamisen kokonaan. Mutta kuinka moni meistä kykenee todella parantamaan tapansa kertaheitolla vain siksi, että vuosi vaihtuu? Kaikki haluavat syödä terveellisemmin, mutta harva on valmis luopumaan kaikista herkuista. Täyskielto on harvoin kestävä, tai välttämättä edes se paras päämäärä. Sen sijaan puolittaminen on huomattavasti toteutuskelpoisempi tavoite.

Jos tavoitteesi on luopua jostakin, oli kyseessä sitten alkoholi, tupakka tai sokeri, Poosh neuvookin lähtemään liikkeelle pienin askelin. Lupaa siis vähentää paheesi puoleen. Jos määrä kuulostaa edelleen liian suurelta, puolita se uudelleen, kun olet päässyt ensimmäiseen tavoitteeseesi. Voit toistaa tätä kunnes olet puoli huomaamattasi tullut pisteeseen, jossa voit halutessasi luopua paheesta kokonaan ilman sen suurempia vaikeuksia.

Samaa logiikkaa voidaan soveltaa käänteisesti myös toisenlaisiin lupauksiin. Onko tavoitteenasi harrastaa puoli tuntia liikuntaa päivässä tai mennä tuntia aikaisemmin nukkumaan? Aloita puolesta. Vartin kävelylenkki on helppo toteuttaa, eikä puolen tunnin muutos illan aikatauluissa ole kovin dramaattinen. Pienet onnistumiset motivoivat jatkamaan, kun taas liian kunnianhimoisissa tavoitteiden saavuttamattomuus voi lannistaa meidät niin, ettemme edes halua yrittää. Kaikissa suurissa elämäntapamuutoksissa yleensä juuri pienet, toteutettavissa olevat askeleet johtavat pysyvään muutokseen.

Lähde: Poosh