OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Alex Sleäze / Cerulean Midnight

Kotimaisen doom metal -yhtye Infirmumin uusi single on laulu epävarman maailman aiheuttamasta epätoivosta

Jyväskyläläislähtöinen doom metalia soittava Infirmum on julkaissut uuden singlen, Sleep of Reason. 2019 perustettu bändi on julkaissut aiemmin pitkäsoittoalbumin Walls of Sorrow 2020 ja EP:n The Great Unknown 2022. Melankolista, synkän tummasävyistä ja tunteellista on adjektiiveja, joita voisi käyttää kuvaamaan yhtyeen kaunista musiikillista matkaa pimeyteen taittuvien maisemien läpi.

– Tämä kappale alkoi muotoutumaan muutamia vuosia sitten, ennen kuin tiesin edes liittyväni Infirmumiin. Se on syntynyt turhautumisesta ja ajatuksena oli ilmaista sitä epätoivoa minkä epävarmassa maailmassa eläminen aiheuttaa. Se on ikään kuin balsamia niille kipeille tuntemuksille, mutta se myös enteilee jotain uhkaavaa. Jos joskus minun pitäisi kirjoittaa itkuvirsi, niin se olisi tämä, Laulaja Anna Rose taustoittaa julkaisua.

Infirmumin kokoonpanossa vaikuttavat Annan ohella Taka Eliel laulussa ja bassossa, Lordistakin tuttu Erna Siikavirta koskettimissa, Joonas Siikavirta kitarassa, Timo Solonen kitarassa, Hanna-Leena Hanska” rummuissa ja Elya sellossa.

Kuuntele kappale täältä.

Lähde: Inverse Records