OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Messukeskus

Pitkään odotettu Matkamessut avataan taas

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut nostaa matkailun ilmiöt, kohdevinkit ja tarjoukset valokeilaan tällä viikolla. Luvassa on kansainvälistä tunnelmaa, ajankohtaisia aiheita ja elämyksiä 70 eri maasta. Kotimaan alueella esitellään ennätyksellinen määrä uusia yksilöllisiä matkailupalveluja. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.-22.1.2023.

Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina suomalaisten suosiossa ja se on vauhdittanut uusien matkailupalvelujen syntyä. Matkamessuilla 2023 esitellään ennätysmäärä uusia tai uudistettuja matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa. Moni näistä kilpailee myös Matkamessujen Vastuullisuuskilpailussa, jonka voittaja julkaistaan Matkamessuilla perjantaina 20.1.2023.

– Viime vuosilla on ollut kotimaan matkailuun erittäin positiivinen vaikutus. Suomi näyttäytyy Matkamessujen kävijöille nyt todella monipuolisena ja houkuttelevana matkailumaana. Tarjolla on nyt aikaisempaa enemmän inspiroivia, etätyötä tekeville varustettuja majoitusvaihtoehtoja, iloitsee Matkamessujen myyntipäällikkö Rea Sandström.

Kotimaan alue esittäytyy tulevilla Matkamessuilla aikaisempaa laajemmin. Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat toivottavat kävijät tervetulleiksi tutustumaan. Esimerkiksi Go Saimaan alueella on Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan lisäksi esillä yli 50 pienempää paikkakuntaa, yritystä ja majoituskohteita, joiden joukossa on varmasti monelle tuntemattomia helmiä. Jyväskylä-Lahti -alueen yhteisosasto tarjoaa Järvi-Suomeen ihastuneille paljon aktiviteettejä, perhematkailua unohtamatta. Ruka-Kuusamo ja Lapin tunnetuimmat matkailukohteet löytyvät omilta osastoiltaan ja esittelevät laajasti myös kesäaktiviteetteja ja tapahtumia.

Finnish Archipelago esittelee Suomen saaristoalueen kohteita ja kaupunkeja kuten Visit Åland, Turku, Pori, Rauma, Salo, Naanatali ja Parainen. Vaasa ja Merenkurkun alue laivayhteyksineen Uumajaan on viime vuosina kehittänyt matkailupalvelujaan näyttävästi. Niin ikään Visit Oulun alue tarjoaa niin kesä- kuin talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita aina Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin aina Kalajoen hiekoille saakka. Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa Matkamessujen kävijät tunnetuilla aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja lähikuntien “piilopaikoilla” Oulujärven rannalla.

Ulkomaankohteista matkamessuilla esittäytyvät ensimmäistä kertaa pieni saarivaltio Sao Tome & Principe Länsi-Afrikan rannikolta.

Lähde: Messukeskus