OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Markku Uusitalo

Tampere Chamber Music -festivaalilla kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita

Seitsemättä kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali tekee paluun tammikuun lopulla. Tapahtuma levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta. Esityksiä kuullaan Tampere-talon konserttisalien lisäksi Muumimuseossa, Tampereen Vanhassa kirkossa ja Tuomiokirkossa. Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista, ja tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi niin lapset ja opiskelijat kuin aikuiset ja seniorit.

Festivaalilla esiintyy näyttävä joukko kansainvälisiä muusikoita ja luennoitsijoita hyvinvointia käsittelevin aihein. Kansainvälisiä vieraita ovat bandoneonisti Marcelo Nisinman (ARG), pianisti Marianna Shirinyan (ARM), sellistit Robert Cohen (GB) ja Torleif Thedéen (SWE), alttoviulisti Yuval Gotlibovich (ISR) ja viulisti Priya Mitchell (GB).

Kotimaisista taiteilijoista esiintymässä ovat festivaalin taiteellinen johtaja, pianisti Heini Kärkkäinen, tanssitaiteilija Tiina Lindfors, basisti ja näyttelijä Tarja Nyberg, kitaristi Ismo Eskelinen, viulistit Réka Szilvay ja Kasmir Uusitupa, alttoviulisti Kristian Sallinen ja sellisti Joona Pulkkinen.

Mukana luennoimassa ovat intuitiotutkija Asta Raami, tanssitaiteilija Sini Länsivuori sekä psykologi ja viulisti Helmi Kuusi. Maksuttomat luennot ovat osa Tampereen korkeakouluyhteisön Tieteen päivät -tiedetapahtumaa, jotka tuotetaan yhteistyössä Suomen Musiikkilääketieteen yhdistyksen (Smuly) kanssa.

Uutena sisältönä festivaali suuntaa kuvataidehelmiä pursuavaan Tampereen Tuomiokirkkoon. Lauantain 28. tammikuuta Väreily on ainutlaatuinen tanssia, valotaidetta ja kamarimusiikkia yhdistävä kokonaisuus, jossa joulukuussa Pro Finlandia -palkinnolla palkittu tanssija-koreografi Tiina Lindfors, pianisti Heini Kärkkäinen ja sellisti Robert Cohen löytävät toistensa luo ja toisistaan henkistä väreilyä.

Taidetta opiskelijoille ja senioreille

Opiskelijayhteistyö on ollut tärkeässä roolissa festivaalin perustamisesta lähtien. Festivaali tarjoaa Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin ja liiketalouden opiskelijoille festivaalityöntekijänkurssin, jossa opiskelijat pääsevät toimimaan osana monialaista tuotantotiimiä ja tutustumaan Tampere-talon palvelukulttuuriin.

Opiskelijoita toivotaan sankoin joukoin myös yleisöksi festivaalin katsomoihin. Opiskelijoille on tarjolla edullinen ennakkolippu, ja festivaali tarjoaa heille ilmaisen sisäänpääsyn saman päivän konsertteihin, jos salissa on tilaa. Osana festivaalia järjestetään viisi kamarimusiikin mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Opettajina toimivat muusikot Marianna Shirinyan ja Yuval Gotlibovich sekä legendaarinen kapellimestari-viulisti Paavo Pohjola.

Festivaalin konsertteja esitetään myös osana Tampereen kaupungin kulttuuripalveluita Tampereen Pohjolan palvelutalon asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikalle varsinaisiin yleisötapahtumiin. Konserteissa esiintyvät festivaalin taiteilijat sekä mestarikurssien opiskelijat.

Lähde: Tampere-talo Oy