OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Maria Ilonen

Dark rock -yhtye DOL julkaisi sinkun tulevalta EP:ltään – Lillith’s Song on tarina kaikkien vampyyrien ja demonien äidistä

Hämeenlinnalais-helsinkiläinen dark rockia soittava DOL julkaisee toisen lyhysoittonsa, Amor Brutale, myöhemmin tänä keväänä. Nyt yhtye on julkaissut sinkun ja musiikkivideon kappaleesta Lillith’s Song.

– Jokunen vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa tarinan Lillithistä ja se kiehtoi minua välittömästi. Olin törmännyt nimeen aiemminkin popkulttuurin parissa, mutta en tiennyt koko tarinaa. Lillith on kaikkien vampyyrien ja demonien äiti, tarinan mukaan Luciferin vaimo ja kristityn mytologian Aatamin ensimmäinen vaimo, vaikkakin itse nykymuotoisessa raamatussa häntä ei mainitakaan. Olin kyllä kuullut Eevasta, mutta en aiemmin mitään häntä edeltäneestä vaimosta, taustoittaa kitaristi ja laulaja MC Eero Veri kappaletta.

Kappaleessa viittaan Lilithiin vampyyrimäisenä entiteettinä, joka ottaa hallintaansa tarinan naisen. Tarinan puoliso kokee aluksi kylmyydeksi sen, että nainen ei alistu hänelle. Loppua kohden hän kuitenkin tajuaa asian olevan parempi juuri näin. Musiikillisesti kappaleessa mentiin aiempaa syvemmin dark rockin ja goottimeiningin teemoihin ja soundimaailmaan.

Kuuntele kappale täällä.

Katso musiikkivideo täällä.

Lähde: Inverse Records