OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Menesty, älä ainoastaan selviydy!

Moderni arki on usein niin täynnä vaatimuksia, että monella energia kuluu ihan vain selviytymiseen. Pärjäämisen kulttuuria ei pitäsi sietää, sillä elämässä saa myös nauttia, jopa menestyä. Kukapa haluaisi vanhana miettiä katkerana kaikkia niitä unelmia, jotka olisi halunnut toteuttaa, mutta otollista hetkeä ei koskaan tuntunut osuvan kohdalle. Kun elämme jatkuvassa selviytymistilassassa, elämästä puuttuu merkityksellisyys ja mielekkyys. Poosh listasi hyödyllisiä työkaluja, jotka auttavat askeleen menestyksen polulle.

Opettele ajanhallintaa

Yksi arjen suurimmista haasteista on ajanhallinta. Kalenteri pursuaa töitä, tapaamisia, omia ja lasten harrastuksia, mutta päivässä on rajallinen määrä tunteja. Tehtävien organisointi ja priorisointi tehostavat ajankäyttöä ja lievittävät turhaa stressiä. Kalenteriin ei pidä varata aikaa ainoastaan pakollisille askareille, vaan myös itsestä huolehtimiselle. Mieti, mitä tarvitset voidaksesi hyvin. Varaa riittävästi aikaa ainakin nukkumiselle, rentoutumiselle, liikunnalle ja sosiaalisille suhteille.

Elä hetkessä

Menneiden murehtiminen ja tulevaisuuden kauhukuvien maalaileminen ovat omiaan ruokkimaan stressiä ja ahdistusta. Kun keskityt asioihin, joita et voi hallita, sillä voi olla negatiivinen vaikutus mielialaan. Harjoittele elämään tässä hetkessä ja keskitä huomiosi niihin asioihin, joihin voit oikeasti vaikuttaa.

Tunnista stressitekijät

Jokainen kokee joskus stressiä. Jos arki kuitenkin tuntuu koko ajan ylivoimaiselta, on hyvä pysähtyä tarkastelemaan asioita lähemmin. Pyri tunnistamaan kaksi tai kolme asiaa, jotka aiheuttavat sinulle eniten stressiä. Mieti, voitko tehdä jotain parantaaksesi tilannetta. Jos et voi poistaa stressitekijää, kuten työtä, josta et pidä, haasta itsesi tutkailemaan asiaa eri näkökulmasta. Vaikka työ itsessään olisi puuduttavaa, tarjoaa se sinulle vakautta ja taloudellisia mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi vapaalla.

Luo itsehoitorutiini

Itsehoito ei ole luksusta, se on välttämättömyys. Mitä enemmän kiirettä ja stressiä arkeen kuuluu, sitä tärkeämpää itsestä huolehtiminen on. Itsehoidon ei tarvitse tarkoittaa tunnin kasvohierontaa luksusmerkin ihonhoitotuotteilla, mutta omasta jaksamisesta huolehtimisen tulisi olla osa joka ikistä päivää. Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin vaaliminen on avain menestykseen, sillä mitä paremmin voit, sitä tehokkaammin toimit. Riittävästä levosta, ravitsevasta ruokavaliosta ja terveiden rajojen asettamisesta ei pidä tinkiä. Valitse jokaiseen päivään hyvinvointiasi tukevia tapoja, jotka sopivat juuri sinulle. Se voi tarkoittaa meditaatiota, kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä, tai puolen tunnin metsälenkkiä.

Lähde: Poosh