OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Cathaoir Sona

Unelmasta elämäntyö? Uusi kirja kertoo kuinka se tapahtuu

Julia Alakulju: Unelmien idea. Viisas elämä, 2023

Onko sinullakin mielestäsi usein hyviä ideoita, jotka eivät kuitenkaan koskaan etene ajatuksen tasoa pidemmälle? Unelmat tuppaavat jäämään unelmiksi, jos niitä ei lähdetä konkreettisesti ja määrätietoisesti toteuttamaan. Yrittäjä Julia Alakulju kertoo tuoreessa kirjassaan Unelmien idea, miten oikeasta ideasta voi rakentua kokonainen ura, omia unelmia vastaava työ.

Unelmien idea on tarkoitettu “uuden suunnan etsijöille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja jo yrittäjänä toimiville”. Se muistuttaa, ettei tarvitse olla Elon Musk voidakseen keksiä rahan arvoisen idean. Kuljun mukaan kuka tahansa voi lähteä kehittämään hyvän ajatuksen pohjalta itselleen merkityksellistä uraa. Ja Alakuljulla itsellään on tästä omakohtaista kokemusta. Hän työskentelee yrittäjänä pääasiassa markkinoinnin, suunnittelun ja valokuvauksen parissa ja ilmeisesti vieläpä varsin onnistuneesti. Periaatteessa hänellä on siis menestyksen resepti hallussa. Miksi emme siis kuuntelisi, mitä hänellä on sanottavanaan?

Vaaleanpunaisten kansien välistä avautuu varsin ruusuinen kuva unelmien tavoittelemisesta ja yrittäjyydestä. Ajoittain mietityttää, onko se jopa liian optimistinen. Puhutaanko riskeistä tarpeeksi ja realistisesti? Todellisuutta on, että moni yritys ja yrittäjä epäonnistuu. Pahimmassa tapauksessa säästöt ja lainarahat kuluvat unelman jahtaamiseen, joka ei lopulta sittenkään ota tuulta alleen. No, toisaalta on ihan ymmärrettävää, ettei kirja halua lannistaa ketään. Kukaan tuskin tarvitsee lannistumiseen kirjoja. Yrittäjäksi ryhtyminen on tarpeeksi hermoja raastavaa ilman ylimääräistä pelottelua. Tämä kirja on tarkoitettu rohkaisua tarjoavaksi motivaattoriksi ja parempi niin.

Vaikka kirja valaa lukijaan innostusta, ei Alakulju kehota ketään sukeltamaan päistikkaa yrittäjyyteen heti kun päähän välähtää puolikas ajatus. Ei sentään. Hän tarjoaa ideoiden innostamille konkreettisia neuvoja siihen, millaisia askeleita ja työkaluja intohimon kehittäminen työksi vaatii. Pelkkä unelma ei taikaiskusta muutu unelmatyöksi. Tarvitaan paljon arkista puurtamista, tylsältä kuulostavaa testaamista ja strategian rakentamista, ennen kuin unelmasta kehittyy ura.

Ryhtyypä lukija kirjan innoittamana yrittäjäksi tai ei, Unelmien idea on hyvä muistutus siitä, miten tärkeää työn merkityksellisyys on. Elämästä suuri osa kuluu työn parissa, joten on hyvä, jos sen tekemisestä nauttii. Joskus merkityksellisyyden löytäminen voi vaatia alanvaihtoa, mutta työssä kuin työssä voi hyötyä luovasta ajattelusta ja kasvun asenteesta. Kaikki ideat eivät synnytä miljonäärejä, mutta niistä jokainen ruokkii luovuutta. Alakulju kirjoineen rohkaisee lukijaa uskaltamaan. Me kaikki olemme kykeneväisiä kasvamaan ihmisinä ja muokkaamaan elämästä enemmän omien unelmiemme näköistä, jos vain halua ja uskallusta siihen löytyy.

Osta kirja Adlibrikselta.

Unelmien idea

sidottu, suomi, 2023

Löydä työelämä, jossa teet juuri sitä, mitä rakastat.

Unelmien idea -kirja auttaa vapauttamaan mielikuvituksen sekä rohkaisee omannäköiseen yrittäjyyteen. Innostava opas motivoi näkemään mahdollisuuksia, mutta antaa myös työkalut uusien ideoiden testaamiseen. Mahdollisuus keksiä menestyviä ideoita on jokaisen ulottuvilla. Tärkeää onkin tunnistaa se, mikä idea voisi olla kannattava.

Valjastamalla käyttöösi oman luovuutesi voit luoda idean, joka tuottaa sinulle iloa, ja jonka varaan voit rakentaa jopa oman yrityksesi. Työelämäsi voi sekä tukea hyvinvointiasi että vaurastuttaa, kun teet työtä, josta motivoidut.

Kirjan ensimmäinen osa opastaa sinua analysoimaan ja hyödyntämään omaa idearikkauttasi. Toisen osan työkalujen avulla voit testata ideoitasi ja kehittää niitä edelleen. Saat myös vinkkejä yrittäjänä toimimiseen. Kolmas osa keskittyy meidän jokaisen tärkeimpään voimavaraan, eli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja tarjoaa avuksesi käytännönläheisiä ajatusmalleja.

Julia Alakulju on sarjayrittäjä ja kahden lapsen äiti. Hän työskentelee mm. markkinoinnin, suunnittelun ja valokuvauksen parissa. Julia on koulutukseltaan MBA, mainonnan medianomi, hyvinvointivalmentaja ja kuvaaja.

Osta kirja täältä*

*Huomaathan, että OHO Live TV voi saada komission, mikäli ostat ylläolevan linkin kautta tuotteita. Näin autat meitä pysymään laatumediana!