OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Cathaoir Sona

Haaveissa yrittäjyys? Ota avuksi Itsensätyöllistäjän opas

Sini Linteri, Hanna Pelttari: Itsensätyöllistäjän opas. Avain, 2023

Toiminimi, kommandiitti- vai osakeyhtiö? Miten YEL-vakuuttaminen ja ALV:ien maksu tapahtuvat? Entä mitä oikeastaan tarkoittavat brändäys, pitchaus ja immateriaalioikeudet? Yrittäjyyteen liittyy paljon sanastoa, joka voi etenkin aloittelijalle kuulostaa täydeltä heprealta. Menestyvän yrityksen luominen on monivaiheinen prosessi, jonka kiemuroista perille pääseminen vaatii paljon vaivannäköä ja oma-aloitteisuutta. Selvitettävää on paljon, eikä kysymyksille meinaa aina löytyä vastaajaa. Yrittäjyyden ensiaskeleisiin kuuluukin usein haparointia ja kantapään kautta oppimista. Moni yrittäjä varmasti toivoo, että joku olisi ollut alusssa kädestä pitäen näyttämässä, miten homma toimii. Kertomassa, mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Juuri sitä on Itsensätyöllistäjän opas. Se on ohjekirja, jonka kansien väliin on koottu kaikki se tieto, joka yrittäjyyttä harkitsevan olisi hyvä tietää. Se kartoittaa sellaisetkin seikat, joita aloitteleva yrittäjä ei välttämättä muuten edes tulisi ajatelleeksi.

Kompakti kirja ei tuhlaa tilaa kaunopuheisuuteen. Mitä ilmeisimmin siihen ei koeta tarvetta. Onhan kyseessä nimensä mukaisesti opas, jonka tehtävänä on tarjota tärkeää tietoa eri alojen yrittäjänaluille. Tietokirjaan tartutaan silloin, kun ollaan tietoa vailla, huvin vuoksi sitä ei tarvitse selailla. Ja kyllähän se ajaa asiansa; aloitteleva yrittäjä pääsee varmasti helpommalla, kun heittäytyy Sini Linterin, Hanna Pelttarin sekä muiden kokeneiden yrittäjien käsivarsille. Uudella, itselle vieraalla polulla säästyy monelta harha-askeleelta, kun lähtee sille pienen oranssin oppaan kanssa.

Osta kirja Adlibrikselta.

Itsensätyöllistäjän opas

nidottu, suomi, 2023

Tähän oppaaseen on koottu itsensätyöllistäjälle tärkeiden käsitteiden selitykset mahdollisimman yleistajuisesti ja lyhyesti. Lisäksi kirjassa on tietolaatikoita keskeisistä asioista ja vinkkejä kokeneilta freelancereilta ja yrittäjiltä. Opas on kevyt mutta informatiivinen ja eri aloille soveltuva hakuteos, josta etsimänsä tiedon löytää helposti ja josta jokainen itsensätyöllistäjä saa tarpeellisia perustietoja. Kirjassa tuodaan esille niin hyvät kuin huonotkin puolet itsensä elättävän freelancerin tai yrittäjän arjesta.

Osta kirja täältä*

*Huomaathan, että OHO Live TV voi saada komission, mikäli ostat ylläolevan linkin kautta tuotteita. Näin autat meitä pysymään laatumediana!