OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Valokuva: Henrik Sirelä

Hevibändi Wishing Well julkaisi uuden albumin

Vanhan liiton hevijermujen Wishing Well on tänään julkaissut neljännen albuminsa, ”Sin And Shame” (Inverse Records). Samanaikaisesti albumin kanssa bändi julkaisi myös avausraidan ”In The Line Of Fire” jo kolmantena sinkkuna albumilta, yhdessä musiikkivideon kanssa. Biisi käsittelee tavallisten töissä raatavien ihmisten haasteita pärjätä yhä kiireisemmässä, monimutkaisemmassa ja kilpailullisemmassa maailmassa aina vain kasvavien paineiden ja vaatimusten kanssa. Sama koskee myös bändejä ja muusikoita. Videon ohjasi Sami Timonen ja kuvasi Toni Pasanen.

Albumin kappaleet vaihtelevat nopeasta power metal -tyylisestä avausraidasta klassiseen hard rock balladiin ”Dancing Across The Stars” ja progevaikutteiseen instrumentaaliin ”Flying Finn”. Nimikappale käsittelee ikuisia raamatullisia synnin ja rangaistuksen teemoja kun taas ”Dogs Bark But The Caravan Rolls On” on klassinen hard rock shuffle, joka ei jätä bändin tahtotilaa epäselväksi. Wishing Well hanskaa kaikki tyylilajit puhtain paperein kuulostaen samaan aikaan sekä tutulta että omaperäiseltä. Bändi on päivittänyt soundiaan jonkin verran syntetisaattorein ja koskettimin, joskin yhtyeen tunnusmerkki, jylhät Hammond-urut soivat suurimmassa osassa biisejä.

”Olemme helpottuneita, kun saamme albumin vihdoin pois käsistämme toivottavasti mahdollisimman monen kuultavaksi. Levyn kirjoittaminen, treenaaminen ja äänittäminen oli nautittavaa mutta nyt haluamme vain, että ihmiset kuulevat mitä olemme saaneet aikaan, livenä jos mahdollista. Uusia biisejä on todella hauska soittaa kimpassa nyt haluamme näyttää nämä vauvamme maailmalle”, sanoo Anssi Korkiakoski, bändin kitaristi ja puuhamies. ”Olemme ylpeitä tekemisestämme ja vaikkei musamme olekaan maailmaa mullistavaa niin se silti kertoo meistä ja mistä me tulemme. Me olemme löytäneet oman paikkamme maailmassa ja me haluamme jakaa sen rokki- ja metallifanien kanssa. Päät pilvissä ja jalat maassa, vakavasti kieli poskella”, Anssi päättää.

Albumi äänitettiin useissa studioissa vuoden 2022 aikana. Levyn äänitti ja miksasi Henrik Sirelä, lukuunottamatta nimikappaletta, jonka äänitti ja miksasi Marko Kataja.