OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Helsinkiläinen vuonna 1993 perustettu Gothony julkaisi ensimmäisen virallisen singlen sekä musiikkivideon Patient 2442

Lähde: Inverse Records Promokuva: Kimmo Jaatinen

Helsinkiläinen draama metallia soittava Gothony julkaisi tänään ensimmäisen virallisen singlensä ja musiikkivideonsa Patient 2442. Bändi on perustettu vuonna 1993, joten nyt olikin jo korkea aika eikö vain? Kyseessä on ensimmäinen single myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta. 

KATSO Patient 2442 musiikkivideo: https://youtu.be/s9-Tc2Yoe3I 

Basisti Väiski Syväoja kommentoi singleä:
“PATIENT 2442 on Mika Uusitalon sävellyksen taidonnäyte draama metallista. Kun täydellinen draama ja metalli yhdistyy niin tulos on tämä. Kun kuulin ensimmäisen kerran biisin tiesin heti että tähän on saatava hyvä ystäväni Kata Samula laulamaan. Biisi huusi Katan kaunista ääntä ja lopputulos on kuin täydellisestä musikaalista minkä ei toivoisi loppuvan.

Biisin alkutaival lähtee vuodelta 2021 ja on ensimmäisiä sävellyksiä Gothonyn reunion (2019) jälkeen. Yhteisen sovitus työn jälkeen biisi oli valmis 2022. Itselleni tämä on yksi lempibiiseistäni, miksikö no tietysti biisin loppupuolella olevan basso iloittelun takia. Bassohan on tärkein asia musiikissa, tai ehkä kuitenkin vasta basistin jälkeen.”


Väiski jatkaa musiikkivideosta:
“Kun päätimme jatkaa Gothonyn taivalta 2020, niin silloin tein päätöksen, että edes yksi
musiikkivideo pitää ehdottamasti tehdä. Kun valitsimme, että ensimmäinen sinkku biisi on Patient 2442 loin sen pohjalta synopsiksen. En halunnut että tehdään pelkkä soittovideo vaan, että videossa on jokin tarina ja osaltaan katsoja saa mielessään päätyä johtopäätöksiinsä. Olen erittäin kiitollinen että Kimmo Jaatinen lähti mukaan ja veimme käsikirjoituksen yhdessä loppuun. Kimmo otti vastuulleen myös musiikkivideon ohjauksen, kuvauksen sekä editoinnin. Suuret kiitokset kuuluvat koko ammattitaitoiselle musiikkivideon työryhmälle ketkä lähtivät tähän projektiin mukaan.”


Kitaristi Miika Peräkangas kommentoi:
“Rouheaa louhintaa hulluuden kauneudessa. Kaunis kuin aamu, petollinen kuin meri.
Draama metallin jalokivi.” 

Vokalisti Wuohi päättää:
“Kauniita melankolisia ja melodisia riffejä, jotka luovat surun äänimaiseman, tukenaan rummut, jotka vauhdittavat kappaletta eteenpäin. Vokaalit heijastavat ikuista taistelua valon ja pimeyden välillä. Matka mieleen, joka on menettänyt eheytensä.”  


KUUNTELE Patient 2442 single suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/gothony-patient2442