OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Heikkilältä unohdettava kilpailu Kanariansaarilla

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri ERC Islas Canariasissa lauantaina. Kuva: Zoom Motorsport.

Mikko Heikkilä on sijoittunut 17. rallin Euroopan mestaruussarja ERC:n kauden toisessa osakilpailussa, Rally Islas Canariasissa. Viikonloppu oli nurmijärveläiskuljettajalle haastava. Katseet on käännetty jo ERC-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Puolassa kahden viikon kuluttua.

Mikko Heikkilä, 31, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 26, kanssa, ovat sijoittuneet Kanariansaarilla ajetun rallin Euroopan mestaruussarjan kauden toisessa osakilpailussa seitsemänneksitoistaPortugalilaisen The Racing Factory -tiimin Skodalla kilpailevalle Heikkilälle matka Kanarian aurinkoon oli tuloksellisesti vaisu, ja katseet on käännetty sarjan seuraavaan osakilpailuun.  

Kilpailu käynnistyi torstaina runsaasti yleisöä keränneellä yleisöerikoiskokeella Las Palmasissa, ja jatkui perjantaina kuudella erikoiskokeella. Varma ja riskitön ajo Kanarian vuoristoisilla asvalttierikoiskokeilla tarkoitti 19. sijaa yötauolle tultaessa.

–          Paikoitellen ajo tuntuu ihan hyvältäkin, mutta kello ei ole samaa mieltä. Myös nuottien kanssa on vielä vähän hakemista, nuotit ovat moneen paikkaan liian tiukkoja. Toinen lenkki meni pikkuisen paremmin, ajo oli vähän rohkeampaa vaikkei se ajoissa näkynytkään. Asvaltilla ajo ei ole niin rutiininomaista vielä.

Kilpailun päätöspäivä sisälsi niin ikään kuusi erikoiskoetta. Korkeimmillaan nurmijärveläiskuljettaja ajoi kahdenneksitoista nopeimman ajan vaihtelevissa olosuhteissa.

–          Päivän toinen pätkä oli todella vaativa pidon vaihteluiden vuoksi. Viimeinen tuli mielestäni ihan hyvin viimeistä splittiä lukuun ottamatta.

Päivän viimeinen lenkki sisälsi aamun erikoiskokeet toistamiseen ajettuna. Maalissa Heikkilä oli lopulta kilpailun seitsemästoista.  

–          Aika mitäänsanomaton olo. Käytännössä koko loppulenkki satoi vettä, ja jos ajo ei täysin onnistu kuivallakaan, niin märällä vielä vähemmän. Hirveitä odotuksia ei tämän rallin kohdalla ollut, mutta kuitenkin odotin vähän parempaa viikonloppua.

Vaisun Kanariansaarten osakilpailun jälkeen Heikkilän katse on jo suunnattu kohti Puolassa kahden viikon päästä ajettavaa kauden kolmatta osakilpailua. Hallitseva Suomen mestari tahtoo kiittää yhteistyökumppaneitaan mahdollisuudesta kilpailla Kanariansaarilla.

–          Eihän tässä ole kuin viikko kotona ja sitten Puolaan. Siellä taas uudenlainen ralli luvassa omine metkuineen. Suuret kiitokset Michelinille kelissä kuin kelissä toimivista renkaista sekä kaikille mukana olleille, että saatiin tulla näin kauas ajamaan kilpaa. Olisi kiva antaa yhteistyökumppaneillekin ilon aihetta tuloksien myötä. Nyt sitä ei tullut, mutta kyllä sitä vielä tulee.

Rallin Euroopan mestaruussarja jatkuu 20.-21.5. Puolassa.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus