OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Elämä on pirun hauras – Modernia raskasta rockia soittavan FRAILin toinen kokopitkä albumi Stand by Me In the Storm on julkaistu!

Valokuva: Toni Rutanen

Keikkoja eri puolilla Eurooppaa, oleminen yhtenä 2000-luvun alkupuolen Suomen kansainvälisistä vientitoivoista, nouseminen korkealle Suomen viralliselle levylistalle ja lopulta intohimon menettäminen yhtyeen musiikilliseen unelmaan vastoinkäymisten ja henkilökohtaisten kamppailujen seurauksena. Kaikkien näiden kokemusten jälkeen Frail on valmis valloittamaan sydämiä sykähdyttävällä amerikkalaisvaikutteisella modernilla rockilla ja henkilökohtaisilla kuvauksilla keskimääräisen ihmisen elämän tuskasta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Frailin laulaja-lauluntekijä Tarmon kokemat ja läheltä näkemät kamppailut addiktioiden ja mielenterveysongelmien kanssa, eteen tulleet pysäyttävät vastoinkäymiset sekä pelko oman lapsen menettämisestä vakavalle sairaudelle toivat elämään kroonisen synkkyyden ja merkityksettömyyden tunteen, mikä lopulta sammutti myös viimeisenkin hehkun musiikki-intohimosta. Vuosikymmenen ajan musiikki oli pakattu lukittuun arkkuun ja laitettu kylmälle ullakolle – vaikka juuri sen parantavaa voimaa olisi tarvittu. Nyt nämä riipaisevat kokemukset ovat ikuistettu auttamaan jokaista samojen asioiden kanssa painivaa kanssakulkijaa.

Frailin uusi levy Stand by Me In the Storm esittelee kollaasin samaistuttavia tarinoita, joita vie eteenpäin vahvat ja melodisesti rikkaat sävellykset sekä laajat lauluharmoniat modernin matalavireisen rockin kolkutellessa monumentaalisesti jokaisen kuulijan sieluja.

Albumin viesti kiteytyy bändin nimeen – elämä on pirun hauras.

Kuuntele albumi musiikkipalveluista: https://push.fm/fl/frail-sbmits

Lähde: Inverse music