OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Miksi kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa?

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina tai joustoluotto, jota haetaan arjen hankintoja varten tai tuomaan joustoa omaan kulutukseen. Kulutusluoton avulla voi rahoittaa sekä pienempiä että suurempia hankintoja.

Vakuudetonta lainaa tai joustoluottoa voi hakea helposti netissä. Lainatarjousten korko ja muut kulut vaihtelevat, joten lainat kannattaa aina lähteä kilpailuttamaan. Kun toiveena on löytää Edullinen kulutusluotto, kannattaa hyödyntää lainanvälittäjän palveluita. Lainanvälittäjä auttaa kilpailuttamaan lainatarjoukset, jolloin sinun on helppo hyödyntää niistä edullisin.

Kulutusluotto voi olla vakuudeton laina tai joustoluotto

Kulutusluotolla tarkoitetaan arjen kulutukseen käytettävää lainaa tai luottoa, joka voi olla vakuudeton tai vakuudellinen. Kulutusluottoa voidaan hyödyntää pienempien hankintojen tekemiseen tai sitä voi hakea useampia tuhansia euroja, jolloin sen avulla voi rahoittaa esimerkiksi matkailua, remontointia tai muita suurempia menoeriä.

Joustoluotto on luottokortin tavoin luonteeltaan jatkuva luotto, joka tarjoaa joustoa arjen kulutukseen pidemmällä aikavälillä. Luottoa voi käyttää tarpeen mukaan ja lyhennetty luotto on jälleen uudelleen käytettävissä. Vakuudeton laina on puolestaan kertaluontoinen, joten sitä haetaan yleensä tietyn rahoitustarpeen täyttämiseen. Vakuudetonta lainaa hakiessa ei käyttökohdetta tarvitse erikseen ilmoittaa, joten lainasumman voi käyttää haluamallaan tavalla.

Kilpailuttaminen kannattaa

Kun haetaan kulutusluottoa, kannattaa lainat ja luotot aina kilpailuttaa ennen niiden hyväksymistä. Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää itselleen edullisin tarjous, jotta välttyy maksamasta liikaa lainan takaisinmaksun aikana.

Ennen kuin lähdet kilpailuttamaan luotot, kannattaa selvittää omat tarpeet lainan suhteen sekä laskea budjetti. Oletko teettämässä remonttia tai suunnittelemassa matkaa, jolloin lisärahoituksen tarve on kertaluontoinen? Tällöin vakuudeton laina voi olla paras vaihtoehto. Mikäli tarvitset joustoa arjen raha-asioihin useamminkin, voi joustoluotto olla kertalainaa parempi ratkaisu.

Kilpailuttaessa pyydetään lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Jokainen toimija hinnoittelee lainatuotteet itsenäisesti, joten hakijan on mahdollista saada eri hintaisia lainatarjouksia eri toimijoilta. Lainan tai luoton korkoprosentti määräytyy puolestaan hakijasta tehdyn riskinarvion perusteella. Riskinarvion kriteerit poikkeavat hieman toisistaan eri lainantarjoajilla, joten sama hakija saa yleensä myös lainakoron osalta eri suuruisia tarjouksia.

Lainanvälittäjä auttaa löytämään edullisimman lainatarjouksen

Lainanvälittäjä tarjoaa palveluita, joiden tarkoituksena on auttaa sinua löytämään edullisin lainatarjous. Lainatarjoukset voi kilpailuttaa myös itse, jolloin joutuu täyttämään erikseen hakemuksen jokaisen toimijan sivuilla. Helpointa onkin lähteä toteuttamaan kilpailutus lainanvälittäjän avustuksella.

Lainanvälittäjän kautta riittää, että täyttää yhden hakemuksen, joka välitetään puolestasi jopa 18 eri pankille ja rahoituslaitokselle. Saat lainatarjouksia hetkessä ja niiden vertailu on helppoa ja nopeaa. Lainanvälittäjän palvelut ovat aina hakijalle maksuttomia, eikä hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen sido hakijaa mihinkään.

Lainoja ja luottoja vertaillessa on parasta kiinnittää huomio tarjouksista löytyvään todelliseen vuosikorkoon. Tämä huomioi lainakoron ja kaikki muut siihen liittyvät kustannukset, joten se kertoo parhaiten lainatarjouksen hinnasta. Yleensä kannattaa tarttua siihen tarjoukseen, joka on todellisen vuosikoron osalta edullisin.