OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Veinihaldjas

3 vinkkiä vappuviinin ostamiseen!

Oho Live TV toivottaa kaikille katsojilleen ja lukijoilleen erinomaista vappua! Fiksut viettävät tämän viikon vappulomaa, joten suoraa lähetystä ei huomenna tule. Sen kunniaksi kokosimme tähän kolme vinkkiä viininostajille. Nimittäin viime viikon Fiksuissa vierailimme Moonika Lindforsin luona, joka ylläpitää Tallinnan Nõmmella viini- ja gourmet-kauppaa Veinihaldjas. Häneltä saimme loistavia ideoita ja tietoa vuoden 2019 viinitrendeistä.

1. Puna- vai valkoviini? Oranssi!

Vuoden 2019 ehdottomia trendiviinejä on kovassa nousussa oleva oranssi-viini, eli ”Orange wine”. Kyseessä on valkoviini, jota ryhdytään valmistamaan kuten normaalisti, mutta lopuksi valkoviinin annetaan ikääntyä tammivadissa. Riippuen tuottajasta viini on tammivadissa yhdestä kuukaudesta yhteen vuoteen, joten kokeilemalla selviää, mikä itselle maistuu parhaiten.

Oranssi viini sopii erinomaisesti nautiskelijoille, jotka eivät pidä niinkään punaviinistä, mutta kaipaavat varsinkin liharuokien kanssa jotain hieman syvällisempää makua. Oranssi viini onkin grilliruoan vierelle mahtava vaihtoehto!

”Voidaan sanoa, että viinistä tulee arvokas”

2. Kuohuva sopii kaiken kanssa

Tänä vuonna vappua voi juhlia koko kesän! Nimittäin kuohuviini ei ole pelkästään enää valkoinen tai rosé. Nyt voit ostaa myös punaista viiniä kuplivana! Se sopii samoin todella hyvin liharuokien kanssa ja toisaalta klassiset kuplat sopivat taas noin muutenkin vaan kaiken kanssa.

Kuohuviinejä on monia erilaisia, joten kannattaa löytää rypäleen lisäksi itselleen paras kuplavaihtoehto: frizzante, spumante, prosecco ja niin edelleen. Frizzante on vähiten kuplivin, kun taas shampanjakuplat ovat intensiivisimpiä. Voit siis valita rohkeasti niin alkupalaksi, pääruoan kuin jälkiruoaksi kuplivaa. Esimerkiksi Consorzio Pignoletto Emilia-Romagna tarjoaa jokaiseen ruokaan sopivan kuohuviinin.

3. Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja!

Tärkeintä viiniä ostaessa on monelle hinta, mutta välillä kannattaa uskaltaa satsata makuun. Edullisestakin hintaluokasta löytyy monia viinivaihtoehtoja ja kannattaa rohkeasti maistaa eri viinejä. Varsinkin uudet maut, kuten oranssi-viini tai punainen kuohuviini voivatkin yllättäen olla niitä uusia lempijuomia.

Kannattaakin järjestää ystävien kanssa maistelut vaikka kotioloissa, tai ota yhteyttä viinikauppaan! Esimerkiksi Moonika järjestää omassa puodissaan pienemmille ryhmille maisteluiltoja suupalojen kanssa. Mikä olisikaan sen hauskempi tapa viettää vaikkapa päiväristeily Tallinnassa.