OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Salkkaritähti Jouko Keskinen “Kyllä ne muut TV-keikat jäi saamatta”

MTV3- kanavalla aloitti syksyllä 1998 sarja, jonka menestys on lyönyt ällikällä monet asiantuntijat. Suomalainen saippuasarja, joka käänteissään vetää vertoja jopa huippusuositulle Kauniit ja rohkeat- sarjalle.

Kerrostalo-miljööseen sijoittunut Salatut elämät seurasi useamman perheen elämää ja yksi niistä oli Salinien perhe ja perheen pää oli Jukka Salin, silloin Suomen Kansallisteatteriin kiinnityksellä ollut näyttelijä Jouko Keskinen.

– Se on vähän kaksijakoinen juttu, kun olen koulutukseltani näyttelijä ja olen laitosteatterissa tehnyt koko elämäni töitä lavalla, ja Salkkarit oli jokapäiväistä työntekoa ja joka ilta telkkarista ulos, niin kyllä se leimasi tietyllä tavalla lavallekin, Keskinen muisteli.

– Vaikka oli roolihahmossakin, niin kyllä ne ihmiset ensimmäisenä, että onkohan tuo nyt se Jukka Salin. Ihan roolin kautta he eivät katsoneet tekemistäni.

Salatut elämät: Pihlajasatu – SALINIT: Unelma elää Uusi kausi. Kausi 2, 1/10. SALINIT: Unelma elää. Aleksi pääsee Ullan avustuksella näkemään vaihtoehtoisen maailmansa.

Ainoa vaikutus ei Salatuilla elämillä ollut Keskinen työhön Kansallisteatterissa, jossa työt jatkuivat ja rooleja tuli, vaan vaikutusta oli myös muuhun työskentelyyn.

– Kun on päivittäissarjassa mukana, niin kyllä ne toiset TV-keikat, luonnollisesti ja ymmärrän sen, jäivät saamatta, Keskinen kertoi.

Jouko Keskisen urakka Salatuissa elämissä päättyi vuonna 2003, kun neljän vuoden virkavapaus Kansallisteatterista tuli täyteen ja sarja jäi tauolle. Tuon jälkeen Jukka Salin on nähty sarjassa kertaalleen aiemmin. Kesän Pihlajasadun myötä tuttu hahmo tekee paluun Pihlajakadulle, tuttuihin lavasteisiin.

– Kivalta tuntui kävellä nuo portaat ylös. Siitä on kuitenkin 13 vuotta. Kyllä aika kevyesti polvi nousi tuossa, kun tultiin studiolle. Innokkaana ja kiinnostavana, oli kiva nähdä vanhoja kollegoja, Keskinen totesi.