OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Palju Janne Käpylehto

Ville Haapasalo, Janne Käpylehto ja Antti Linnanvirta seilaavat saunapaljulla Tallinnaan maanantaina 17.6.

Oho Live TV paikalla kuvaamassa saapumista livenä Piritalla maanantaina 17.6. kello 18:30 alkaen!

Keksijä-tietokirjailija Janne Käpylehto ajoi viime kesänä rakentamallaan saunalautalla Helsingistä Tallinnaan. Nyt Käpylehto, Ville Haapasalo ja merikapteeni Antti Linnanvirta ajavat toteuttamallaan paljulautalla Tallinnaan. Viime kerralla matka-aika oli 15 tuntia, nyt tavoitellaan 10 tunnin ajoaikaa, päivitetyllä Tohatsu -moottorikalustolla.

Matkalla on tarkoitus mm. kalastaa Kiramin – Euroopan suurimman paljuvalmistajan – saunapaljussa istuen ja samalla julkistetaan uusi tilausvideopalvelu ‘Kalastus-TV’. “Pitkä haave on toteutumassa. Projekti on startattu ja se on vienyt mukanaan, jopa isommin kuin luulin”, kertoo Ville Haapasalo. “Minä huomasin, että on vaikeaa löytää ohjelmia telkkarista, mitkä kiinnostivat itseäni. Niinpä päätettiin tehdä sellainen videotilauspalvelu niille jotka eivät pelkää luontoa eikä haasteita. Ylpeänä voin sanoa, että kaikki kuvaukset ovat menneet pirskatin hyvin ja aloitamme syksyllä into pinkeänä.”

Alus kesti viime reissulla rajun merenkäynnin, tuulta oli suurimmillaan 12 metriä sekunnissa mutta Lip-Lapin ponttooneista Käpylehdon ja Linnanvirran itse tekemä alus lipui rajussa aallokossa hienosti. Nyt käytetään samaa alusta hieman paranneltuna. Mm. navigointiin, jääkaappiin ja äänentoistoon sähkö tuotetaan Solarvoiman toimittamien aurinkopaneelien avulla. Alus on rakennettu niin, että sitä voi ohjata myös paljusta istuen.

Tarkoitus on saapua klo 19 tienoilla maanantaina Piritan satamaan Pirita Marina Hotel & SPA:n edustalle ja juhlia reissua riehakkain menoin. Paikalle on tulossa yleisön lisäksi runsas määrä mediaa.

Kalastus-TV on videotilauspalvelu, joka aloittaa toimintansa 1. syyskuuta. Ohjelmaa on kuvattu jo useita kuukausia.

Lautan testiajot Vartiosaaren edustalla

Viime kesän saunalauttamatka