OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tutustu käsityökulttuuriin Tallinnan vanhassa kaupungissa

Kuvituskuva: Pixabay

Viro on tunnettu perinteisistä käsityötuotteista sekä käsityöläisistään. Tuotteet ovat suosittuja ostoksia varsinkin turistien hankkimina tuliaisina. Kesä on otollista aikaa erilaisille kulttuuritapahtumille. Niinpä Viron käsityöliitto (Eesti Käsitöö) järjestää markkinat kaikille käsityön ystäville 28.-30. kesäkuuta. Kyseinen liitto perustettiin jo vuonna 1929 neuvostovallan aikaan, mutta uudistettiin Viron itsenäistymisen jälkeen vuonna 1992. Sen tehtävänä on kehittää ja ylläpitää perinteisiä käsityötaitoja sekä vaalia niiden tekotapoja. Liitto järjestää käsityötapahtumia eri puolilla Viroa ja niihin kuuluvat myös keskiaikateemat.

Neuleiden, tekstiilien, keramiikan ja lasitavaroiden ohella näyttävimpiin tuotteisiin kuuluvat meripihkasta tehdyt korut ja koriste-esineet. Meripihka lasketaan yhdeksi Viron luonnonvaroista. Lyhyesti selitettynä meripihka on meren pohjaan kasaantunutta, kivettynyttä pihkaa, joka on peräisin kymmeniä miljoonia vuosia sitten kasvaneista havupuista. Sillä on aikoinaan uskottu olevan myös parantavia vaikutuksia.

Kesäkuun tapahtuman sijantina on Tallinnan vanhan kaupungin keskus, eli Raatihuoneen tori (Raekoja plats). Viikonloppuna voi tuotteiden ja tekijöiden lisäksi tutustua esityksiin ja lauantaina on omaa ohjelmaa lapsille.