OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Sauli Niinistö isännöi Japanin kruununprinssiparia ensi viikolla Kultarannassa. (Kuva: Juhani Kandell / Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Japanin kruununprinssiparia Kultarannassa

Japanin kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa ensi viikolla. Kruununprinssipari saapuu Suomeen 2. heinäkuuta ja heidän vierailunsa kestää neljä päivää. Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion he tapaavat Kultarannassa keskiviikkona 3. heinäkuuta.

Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta ja kruununprinssiparin vierailu liittyy diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlallisuuksiin. Tiistaina alkavan vierailun aikana kruununprinssipari tutustuu suomalaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin sekä luontoon ja terveydenhuoltoon.

Ohjelmassa tiistaina on vierailu Kansallismuseossa, Ateneumin taidemuseossa ja Helsingin tuomiokirkossa. Keskiviikkona presidenttiparin tapaamisen lisäksi he laskevat seppeleen Hietaniemen hautausmaalle sekä vierailevat Turussa, jossa ohjelmassa on tutustuminen Turun linnaan ja tuomiokirkkoon.

Kruununprinssipari vierailee torstaina Kansallisarkistossa, jossa he tutustuvat Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta kertoviin asiakirjoihin. Kruununprinssi Akishino vierailee Fallkullan kotieläintilalla ja kruununprinsessa Kiko Uudessa lastensairaalassa ja keskustakirjasto Oodissa. Lisäksi he tutustuvat suomalaiseen neuvolajärjestelmään Isossa Omenassa ja vierailevat Fiskarsin kylässä. Viimeisenä päivänä he vierailevat vielä Seurasaaressa ja Ainolassa.

Suomeen kruununprinssipari saapuu Puolasta. Vierailu on Akishitolle ensimmäinen ulkomaanvierailu uudessa tehtävässään. Kruununprinssiksi Akishito nousi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallastaan. Japanin uudeksi keisariksi nousi Akihiton vanhin poika Naruhito.