OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Max Verstappen kaasutti voittoon (Kuva: Charles Coates/Getty Images, Red Bull)

Verstappen voittoon Itävallassa – Tuomaristo tutkii ohitusta

Formula 1 kauden yhdeksäs osakilpailu sisälsi draamaa aina startista loppuun saakka. Kilpailun voittoon kaasutteli Red Bullin Max Verstappen, joka ohitti puhetta herättävällä tavalla Ferrarin Charles Leclercin 69 kierroksella.

Verstappen työnsi ohituksessaan monacolaisen ulos radalta, jolla onnistui ottamaan ykköspaikan itselleen. Ohitus johti tuomariston tutkintaan ja tutkinta on parasta aikaa käynnissä. Leclerc tuli kilpailussa toiseksi.

Mercedeksellä ajava Valtteri Bottas ajoi kilpailussa kolmanneksi. Hänen perässään ruutulipulle ajoi Leclercin tallikaveri Sebastian Vettel, joka vielä yritti viimeisellä kierroksella saavuttaa suomalaista, siinä onnistumatta.

MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton sijoittui kilpailussa viidenneksi. Parhaimmillaan brittikuski johti kilpailua, mutta etusiiven vaihto varikkokäynnin aikana ja auton huono toimivuus sen jälkeen pudotti hänet viidenneksi.

Suomalaisittain viikonlopun täydensi Alfa Romeon Kimi Räikkönen, joka otti hienon startin kilpailussa ja nousi kuudennelta paikalta aina neljänneksi, mutta lopulta auton vauhti ei riittänyt kärkisijoihin ja lopulta hän löytyi tulosluettelostaan sijalta yhdeksän.

Formula 1 kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Iso-Britanniassa Silverstonen radalla. Hamilton johtaa edelleen MM-sarjaa, mutta piste-ero Bottakseen kuihtui 31 pisteeseen. Max Verstappen nousi kolmanneksi ja Vettel on neljäntenä.

Oho Live TV:n uusi moottoriurheiluaiheinen erikoisohjelma MotorXpress tiivistää pakettiin viikonlopun Itävallan GP:n. Ohjelman lähetysaika on maanantaina kello 19.

Kuva: Charles Coates / Getty Image (Red Bull)