OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tallinnassa pääsee taas palaamaan keskiajalle

Kesäkuun lopun käsityömarkkinat saavat osaltaan jatkoa 11.-14. heinäkuuta, kun Tallinnan vanhan kaupungin kujilla kolisevat haarniskat ja miekat Keskiaikapäivien voimin. Järjestyksessään 20. keskiaikatapahtuma tarjoaa yleisölle esityksiä turnajaisista musiikkiin, markkinoiden täydeltä käsityötuotteita sekä työpajoja. Eestin käsityöliitto järjesti tapahtuman ensimmäistä kertaa vuonna 2000.

Kokonaisessa keskiaikaisessa kylässä pääsee seuraamaan sepän taontatöitä, kylän naisten ompelua ja lapset saavat osallistua pikkuritarien kouluun. Lauantaipäivän turnajaiset koostuvat kahdesta osasta: ensin 1100-luvun ritarit selvittävät kuka on paras miekkamies ja sen jälkeen 1300-luvun ritarit kamppailevat omasta voittajastaan. Katsojat näkevät tyylejä, varusteita ja aseita eri aikakausilta. Turnajaiset järjestää Nordburgin historiayhdistys.

Pyhän Katariinan kirkolla eri alojen artesaanit esittelevät taitojaan ja pitävät työpajoja niin aikuisille kuin lapsillekin. Kuten yleensä, Raatihuoneen torilla pääsee jälleen markkinatunnelmaan ja Euroopan vanhin apteekki on myös auki! Markkinoiden ohella kävijät pääsevät tutustumaan historian eri kerroksiin, kulttuuriin sekä maailmankatsomukseen. Kannattaa ottaa osaa esimerkiksi opastettuun kierrokseen, jonka aikana kuulee tarinoita keskiajalta. Kierros lähtee liikkeelle Raatihuoneelta.

Kaupunki on täynnä elämää kyseisellä viikolla, sillä lisäksi samaan aikaan järjestetään Tallinnan meripäivät. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata naapurimaahamme edes päiväristeilyn ajaksi ja heittäytyä rohkeasti mukaan toimintaan! Lisätietoja Keskiaikapäivistä: www.medievaldays.ee

Keskiaikapäivät järjestetään jo 20. kerran. Kuva: Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit