OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomen lentokenttien matkustajamäärät kasvussa – muista varata tarpeeksi aikaa lähtiessäsi reissuun

Finavia tiedotti, että tammikuun ja kesäkuun välillä heidän lentokentiltään kulki yhteensä 12,8 miljoonaa matkustajaa. Isoimman osion lohkaisi Helsinki-Vantaan lentokenttä huikealla 10,6 miljoonalla matkustajalla. Jokainen kenttä on kasvanut matkustajamäärissä viime vuoteen verrattuna. Erityisesti tämän vuoden kesäkuu oli Helsinki-Vantaalla kiireinen, kun matkustajamäärät kohosivat ennätyslukemiin ja kiireisimmän vuorokauden aikana kentältä kulki jopa 74 000 matkustajaa.

Nämä numerot kertovat siitä, että uudet avatut reitit esimerkiksi Aasian ovat virkistäneet Suomeen saapuvien turistien määrää. Samoin suomalaiset ovat kiinnostuneet matkustamaan ulkomaille. Erityisesti kesällä matkustaessa kannattaa kuitenkin varata runsaasti aikaa lentokentille. Vaikka monet lentokentät on jo modernisoitu, esimerkiksi Rovaniemellä ja Kittilässä tehdään tälläkin hetkellä remonttia. Kun puhutaan näin isoista matkustajamääristä, voivat pienetkin haasteet aiheuttaa mittavia ruuhkia.