OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Esapekka Lappi hakee säätöjä kotiralliinsa (Kuva: Joni Hildén)

Lappi yllätti viron taidoillaan – “Katsotaan uudelleen parin drinkin jälkeen”

Rally Estonian ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyy lauantaina Maaruskan erikoiskokeella. Perjantai-iltana ralli avattiin juhlallisesti Tartossa, jossa ensin kilpailijat valitsivat lähtöpaikkansa kilpailuun ja sen jälkeen sitten he olivat WRC All liven juontajan Rebecca Williamsin haastateltavissa.

Virolaisyleisön edessä tehdyissä haastatteluissa suomalainen Citroën- kuljettaja Esapekka Lappi esitteli viron taitojaan. Sanavarasto tosin jäi ”Tere”- sanaan tässä kohdin. Toyotan Ott Tänak olisi halunnut jatkaa keskustelua viroksi, mutta Lappi päätti jättää sen toiseen kertaan.

– Ei tänään, katsotaan sitten kun on pari drinkkiä alla, Lappi totesi.

– Tämä on sitten sovittu, Tänak kuittasi.

Yleisön aplodit ainakin Lappi sai vironkielen taidollaan. Itse kilpailusta Lappi lähtee hakemaan nostetta vaikeasti menneelle kaudelleen. MM-sarjassa Lappi on yhdeksäntenä ja kolmen viikon päässä siintää miehelle tärkeä kotikilpailu Keski-Suomen sorateillä Jyväskylässä.

– Viime vuonna Citroënilla oli Suomessa hyvä tulos, joten tänä vuonna sen pitäisi myös olla mahdollista, Lappi mietti.

Lappi on ajanut Viron sorateillä edellisen kerran viisi vuotta sitten, jolloin Rally Estonia kuului rallin EM-sarjaan.

– Viisi vuotta sitten täällä oli paljon yleisöä ja hyvä meininki, mutta nyt täällä tuntuu olevan tuplat yleisöä, Lappi tuumasi.

Erityisesti Lappi iloitsi siitä, kuinka paljon yleisöä oli saapunut katsomaan shakedowneja, varsinkin kun ratkottiin aika-ajojen turvin sitä, kuka pääsee valitsemaan lähtöpaikkansa ensimmäisten joukossa.

– Oli mukava nähdä paljon yleisöä pitkän shakedownin ja yhden kierroksen aika-ajon aikana. Aika-ajojen alkaessa siellä oli vielä tuplasti enemmän yleisöä, vaikka autoja oli vain viisi, Lappi pohti.

Aamulla Maaritsan erikoiskokeella alkavan rallin erikoiskokeet ovat hyvin nopeita ja ne ovat Lapin mieleen. – Erikoiskokeet ovat nopeita, kuten yleensäkin Virossa, mutta organisaatio on tehnyt myös paljon hyppyjä eikä ne ole kovin pieniä. Siellä tullaan näkemään paljon yllätyksiä, Lappi arveli.