OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ott Tänak johtaa kotiralliansa (Kuva: Joni Hildén)

Tänakilla vauhti päällä Rally Estoniassa – Lappi ongelmissa pidon kanssa

Rally Estoniassa on ajettu kaksi erikoiskoetta aamutuimaan ja odotetusti kilpailun kärjessä on Toyotalla kaasutteleva Ott Tänak. Tänakin perässä tulee Hyundailla Andreas Mikkelsen ja kolmantena on Craig Breen. Citroënia käskyttävä Esapekka Lappi oli kahden ensimmäisen pätkän jälkeen neljäntenä.

– Vauhtia puuttuu jonkin verran, mutta koitetaan parantaa. Hyviä juttuja keksittiin eilen, mutta nyt kun mentiin tavallaan puhtaalle tielle, missä on sitä irtosoraa, niin ei vain pelaa, Lappi harmitteli.

Lappi jäi kahdella ensimmäisellä pätkällä Tänakille 26.10 sekuntia, joka kertoo karua kertomaan siitä, että vauhtia olisi saatava lisää, jos mielii kärkitaisteluun mukaan. Suomalainen uskoo, että iltapäivän pätkillä on mahdollisuus parempaan tulokseen.

– Oletettavasti toiseen kertaan mentäessä menee paremmin, kuten jokaisessa kisassa on tapahtunut. Yleensä ensimmäinen kerta takkuaa aika paljon, ei ole pitoa oikein, Lappi totesi.

Lappi ongelmissa pidon kanssa (Kuva: Joni Hildén)

Viisi vuotta sitten edellisen kerran Virossa ajanut Lappi viihtyy näillä sorateillä ja nauttii siitä, että saa paahtaa sydämensä kyllyydestä. Silti auton kanssa ongelmien kanssa taistellessa suurin nautinto häviää.

– Onhan ne tiet hienoja, mutta se pitää olla se luotto siihen vehkeeseen, että pystyt ajamaan hyviä aikoja. Tavallaan se tuplaantuu täällä, kun se on niin kovavauhtinen se tiestö ja rupeat vähän jarruttamaan, ja muut ei jarruta, niin ero venähtää silloin aika herkästi, Lappi mietti.

Suninen ja Lehtinen keskustelivat pitkään huoltotiimin kanssa (Kuva: Joni Hildén)

Suomalaisista WRC- kuljettajista toinen, Teemu Suninen, joka ajaa Rally Estoniassa tosin R5- autolla, tuntui olevan kanssa pienissä ongelmissa. Näin voitaneen tulkita siitä, että tultaessa huoltoparkin media zonelle, mies keskusteli koko odotteluaikansa AT-pisteelle huoltotiiminsä kanssa. Avuksi keskusteluun hän pyysi myös kartanlukijansa Jarmo Lehtisen.