OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tänak painaa ylivoimaisessa johdossa “Tämä ralli on Viron autourheilulle tärkeä”

Rally Estonian ensimmäinen kilpailupäivä päättyi Ott Tänakin johtaessa yli puolella sekunnilla rallia. Toisena on Hyundailla ajava Andreas Mikkelsen. Hänen perässään kolmantena on Citroënia ajava Esapekka Lappi, joka on jäänyt Mikkelsenistä kymmenisen sekuntia.

– Tähän asti on mennyt hyvin. Kilpailu on mennyt sujuvasti. Erikoiskokeet ovat olleet vaativia, paljon hyppyjä. Joillakin osilla on paljon irtosoraa ja jotkut ovat kapeita. Kova päivä ollut tähän asti, Tänak mietti.

Tänak on päässyt ajamaan hurmoksessa kotiyleisön edessä, ja se on näkynyt miehen otteissa. Ylivoimaisesti hän on kilpailua vienyt eteenpäin eikä oikein kenestäkään ole ollut Toyota-kuskille haastajaa. Vain muutamalla erikoiskokeella voittajan nimi on ollut muu kuin Ott Tänak.

– Uskon tämän rallin olevan Viron autourheilulle yleisesti hyvin tärkeä. Meillä on paljon seuraajia täällä, niin on hyvin tärkeätä, että osallistumme tänne, Tänak tuumasi.

Tänakin lisäksi kilpailuun on osallistunut toinen suosittu virolainen ralliautoilija Markko Märtin. Pitkästä aikaa ralliauton rattiin istahtanut Märtin on ensimmäisen päivän jälkeen sijalle seitsemän. Jo eilen mies mietti, oliko sittenkään järkeä osallistua kilpailuun ja mieli tuntui olevan edelleen samanlainen.

Markko Märtin teki paluun ralliauton rattiin (Kuva: Joni Hildén)

– Ajattelen, että oli aika tyhmä idea tulla ajamaan, mutta tähän asti mennyt ihan ok. Viimeinen erikoiskoe (ennen päivähuoltoa) oli nautittava ja siitä nautin, Märtin kertoi.

– Päivä on ollut aika kova, enkä ole kovin paljoa nauttinut ja olen miettinyt, että miksi lähdin.

Vaikka ajo ei ole ollut koko ajan nautittavaa, niin siitä huolimatta päivä on ollut ihan hyvä ja autokin on toiminut hyvin. Vauhdit ovat olleet kohdillaan. Silti vauhdin hurma ei ole saanut otetta Märtinista eikä hän lupaa jatkoa ralliautoilulle.

– En tiedä, ehkä kymmenen vuoden päästä seuraavan kerran, Märtin naurahti.

Ralli jatkuu aamulla Aiasten erikoiskokeella. Ensimmäisen kerran Aiaste ajetaan läpi kello 08:48 alkaen, jonka jälkeen vuorossa on Pranglin erikoiskoe. Rallin maali häämöttää iltapäivällä neljän aikoihin Tartton keskustassa.