OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Golfin amatöörien EM-joukkuekisat: Naiset ja tytöt lopettivat voittoon, miehiä ja poikia kutsuu 2-divisioona

Golfin amatöörien EM-joukkuekisat päättyivät lauantaina ympäri mannerta. Top10-sijoituksia ei tänä vuonna saavutettu ja erot kärkeen jäivät lopulta isoiksi, mikä pisti valmentajat mietteliäiksi.

Miesten kisat Ruotsissa päättyivät pettymykseen, kun Hollanti oli vahvempi luvuin 2-3. Pisteet taululle toivat Jonatan Jolkkonen ja Casper Simberg. Tappio ja 14.sija tarkoittavat viime vuoden euroopanmestareiden putoamista 2-divisioonaan, jonka voittoa Suomi juhli vuonna 2017.

Pelaaminen oli kuin yö ja päivä verrattuna viime vuoteen. Parannettava on joka osa-alueella, mutta erityisesti peruslyöminen ei ollut riittävän laadukasta kokonaisuutena.

”Joukkue on luonnollisesti valtavan pettynyt. Hyvä pelisuunnitelma ja sitoutuminen siihen, mutta taso ei riittänyt. Huonot lyönnit eivät ole kansainvälisen tason vaatimuksien mukaisia”, valmentaja Pasi Purhonen sanoo.

Sardiniassa polttava aurinko vaati ensimmäisen uhrinsa, kun Petra Salko joutui vetäytymään ottelustaan lämpöhalvauksen takia. Yhden naisen alivoima ja 0-1 alkutilanne ei kuitenkaan Suomea estänyt, vaan se marssi 3-2 voittoon Venäjästä. Elina Saksa ja Kiira Riihijärvivoittivat omat ottelunsa vakuuttavasti, ja Anna Backman sai kunnian upottaa voittoputin 18.viheriöllä. Naisten sijoitus oli Suomen joukkueista EM-kisojen paras, 11.

Joukkue oli tyytyväinen reikäpeleihin, mutta ykkösflightin niukka missaaminen jätti hampaankoloon. Marginaalit ovat pienet, ja lyöntipeliosuudella lyöntejä olisi voinut viilata etenkin griinin ympäristöstä.

”Hyvä viikko, vaikka loppua kohti aurinko todella vei voimia. Joukkuehenki oli ehdottomasti meidän vahvuus – tunnetaan toisemme hyvin lisättynä sisulla ja huumorilla”, Daniella Barretttiivisti.

Joukkuehenkeä ylistivät myös valmentaja Juha Skyttä ja kapteeni Anna-Leena Vilo.

Poikien joukkue ei vieläkään saanut niskalenkkiä Golf de Chantillyn haasteellisesta kentästä, vaan hävisi Islannille luvuin 1,5-3,5. Suomen kohtalona oli viimeinen 16.sija poikien EM-kisoissa, mikä tietää tippumista 2-divisioonaan ensi vuodeksi.

Joukkueen selkärangaksi nousi viikon aikana Eeli Kujanpää, joka voitti kaikki kolme reikäpeliotteluansa.

”Kenttä ja olosuhteet olivat meille haastavia – kovat pinnat ja kapeat väylät, jotka oli ympäröity molemmin puolin pitkällä heinällä. Heinä tuli pelaajillemme valitettavan tutuksi viikon aikana. Pojat pelasivat hyvin omaan taitotasoonsa nähden, mutta se ei riitä vain tällä hetkellä näissä kisoissa”, valmentaja Mikael Mustonen arvioi.

”Muut maat ovat selkeästi meitä parempia ja jatkossa täytyy miettiä miten pystymme paremmin tukemaan nuorten pelaajien kehitystä, jotta se vastaa kansainvälisen tason vaatimuksia.”

Tytöt lähtivät viimeiseen otteluunsa intoa täynnä välipäivän jälkeen. Slovakia kaatui numeroin 3-2, voittoihin ylsivät foresome-pari Matildat Gustafsson-SvahnAada Rissanen ja Ada Huhtala. Tyttöjen sijoitukseksi tuli 16.

El Salerin kenttä vaati pelaajilta paljon malttia ja hyviä päätöksiä. Tuulessa pelaaminen, pallon sijoittelu kentällä sekä lähipelin tärkeys korostuivat viikon mittaan.

”Hyvä voitto tänään. Paljon jää miettimistä tältä matkalta, sillä tasoa täytyy saada paremmaksi jos tosissaan halutaan menestyä tulevaisuudessa”, valmentaja Jussi Pitkänen sanoo.

Tulokset: http://www.ega-golf.ch/livescoring

Suomen joukkueiden tulokset 13.7.

EM-joukkue miehet – Ljunghusen GC, Ruotsi

Loppusijoitus 14.

SUOMI – HOLLANTI 2 – 3

Santeri Lehesmaa-Veeti Mähönen, tappio 3/2
Alex Hietala, tappio 6/5
Matias Honkala, tappio 2/1

Jonatan Jolkkonen, voitto 1/0
Casper Simberg, voitto 2/0

Valmentaja Pasi Purhonen
Kapteeni Matti Lindholm

EM-joukkue naiset – Is Molas Golf Club, Italia

Loppusijoitus 11.

SUOMI – VENÄJÄ 3-2

Emilia Tukiainen-Daniella Barrett, tappio 4/3
Anna Backman, voitto 1/0

Kiira Riihijärvi, voitto 4/2
Elina Saksa, voitto 3/2
Petra Salko, WD luovutus

Valmentaja Juha Skyttä
Kapteeni Anna-Lena Vilo

EM-joukkue pojat – Golf de Chantilly, Ranska 

Loppusijoitus 16.

SUOMI – ISLANTI 1,5-3,5

Joel Talusén- Jesse Saareks, tappio 1/0
Eeli Kujanpää, voitto 2/1
Saku Tuusa, tasan A/S
Sakke Siltala, tappio 3/2
Eetu Taivainen, tasan A/S

Valmentaja Mikael Mustonen
Kapteeni Eero Kangasniemi

EM-joukkue tytöt – Parador de El Saler, Espanja par 72

Loppusijoitus 16.

SUOMI – SLOVAKIA 3-2

Matilda Svahn- Matilda Gustafsson, voitto 4/2
Aada Rissanen, voitto 3/2
Ada Huhtala, voitto 4/2

Emilia Torvinen, tappio 4/3
Kerttu Hiltunen, tappio 1/0

Valmentaja Jussi Pitkänen
Kapteeni Ville Vaimala