OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ex-NHL-tähti Ville Leinon vaatefirma Billebeino tekee hurjaa tulosta – liikevaihtokin ylitti jo kahden miljoonan rajan

NHL-kaukaloissa Detroit Red Wingsin, Philadelphia Flyersin ja Buffalo Sabresin paidassa taaloja takonut Ville Leino tekee kovaa tiliä nyt myös vaatebisneksessä. Leinon ja Juhani Putkosen vaate- ja asustemerkki Billebeino nosti liikevaihtonsa päättyneellä tilikaudella jo 2,3 miljoonaan euroon, josta kertyi voittoa peräti 446 000 euroa.

”Töitä tämän eteen on totta kai tehty paljon. Erinomaista duunia siis koko Billebeinon tiimiltä, tiimi on toiminut todella hyvin koko vuoden ja ollaan taas viety toimintaamme entistä ammattimaisempaan suuntaan”, Leino kehuu.

Urheilusta, musiikista, taiteesta ja kaduilta inspiraation asusteisiinsa ammentava Billebeino kohotti liikevaihtoaan edelliseltä vuodelta 30,7 %. Tulos puolestaan oli 22 000 euroa kovempi kuin edellisellä tilikaudella.

35-vuotias Leino lopetti hienon jääkiekkouransa kevääseen 2017. Sen jälkeen kiekkokaukaloiden taituri onkin keskittynyt lähinnä taiteilemaan Billebeinon vaatteita.
”Ville on päässyt nyt olemaan tosi hyvin mukana yrityksemme toiminnassa, ja se ilman muuta näkyy tuotteissa sekä tuloksessa”, kiittelee toimitusjohtaja Putkonen.

Billebeinon markkinoinnista vastuussa oleva Putkonen on hänkin jatkanut hyvää työtään. Yrityksen brändi näkyy ja kuuluu, varsinkin sosiaalisessa mediassa.

”Erittäin hienosti on Juhani hoitanut markkinointia tämänkin vuoden. Itsellänikin on paljon turvallisempi olo luoda uutta, kun tiedän markkinoinnin olevan erinomaisissa käsissä”, kertoo Billebeinon tuotteiden suunnittelusta päävastuussa oleva Leino.

Yhteistöitä ja kansainvälistymistä

Billebeino on tunnettu myös yhteistyömallistoistaan. Vuonna 2018 ”collaboja” tuli jälleen, kun yhteistyötä tehtiin erävaatemerkki Sastan, Hartwallin Original Long Drinkin, Vespa-skoottereiden ja Phantomin, eli sarjakuvasankari Mustanaamion tuotemerkin kanssa.

”Kaikki collabot ovat olleet upeita juttuja ja tärkeä osa meidän liiketoimintaamme, joten toivottavasti niitä nähdään lisää myös tulevaisuudessa”, Putkonen sanoo.

Suomessa Billebeino on jo tuttu näky, mutta suurena tulevaisuuden suunnitelmana Leinolla ja Putkosella on jatkaa brändin viemistä yhä enemmän myös Suomen rajojen ulkopuolelle – muualle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tunnusteluja tehdään mm. Saksan ja Tanskan messuilla.

”Tänä vuonna viritetään kansainvälistymistä taas entistä enemmän, sillä uskomme ajan olevan kypsä siihen. Mutta aika näyttää, omalla tavallamme jatketaan tekemistä ja itsemme näköisesti. Töitä, töitä ja lisää töitä”, päättävät Leino ja Putkonen.

Billebeino on entisen NHL-pelaajan Ville Leinon ja Juhani Putkosen perustama urheilun, musiikin, taiteen ja katujen innoittama kotimainen vaatebrändi. Valtaosa Billebeinon huppareista, swetareista ja t-paidoista valmistetaan yhteistyössä Pure Waste Textilesin kanssa 100 % kierrätetyistä materiaaleista, joihin ei tuhlata lainkaan vettä. Tähän mennessä Billebeino on säästänyt vettä yli 602 miljoonaa litraa.

Teksti ja kuva: Billebeino