OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

MotoGP-sarjan testitiimit valmiina korkkaamaan KymiRingin radan

Mika Kallio ja Niki Tuuli nähdään kotiradallaan historilisissa Suomen MotoGP-testeissä. Kallio keskityy testaamaan KTM:n tehdaspyörää kun taas Tuuli pääsee maistamaan rataa näytöskierroksilla. Kuva: Nita Korhonen

MotoGP™-sarjan testitiimit saapuvat pian Suomeen kaksipäiväisiin testeihin korkkaamaan upouuden KymiRingin radan. Jokainen kuninkuusluokassa kilpaileva valmistaja tulee olemaan paikalla Suomen ensimmäisissä testeissä 19.-20. elokuuta. Testitiimeillä on rata käytössään klo 10-17, jonka jälkeen paikalliset huippukuskit päästetään radalle tunnin ajaksi.

Kuusi kuljettajaa tulee edustamaan Suomen testeissä MotoGP-sarjan valmistajia. 2010 Moto2-luokan maailmanmestari Stefan Bradl tulee toimimaan Hondan testikuljettajana. Hienoista villinkortin suorituksistaan tunnettu Michele Pirro puolestaan nähdään Ducatin väreissä. Entinen Superbiken maailmanmestari Sylvain Guintoli toimii Suzukin pilottina ja MotoGP-sarjan podium-mies sekä Moto2-luokan MM-hopeamitalisti Jonas Folger kyydittää Yamahaa.

KymiRingin rata 18.7.2019. Kuva: Janita Lehtonen

KTM puolestaan luottaa paikalliseen osaamiseen, kun tehdastiimin virallinen testikuljettaja Mika Kallio päästetään ottamaan maistiaiset uudesta kotiradastaan. Kovan kuusikon täydentää vastikään FIM Enel MotoE™ World Cup -sarjan avauskilpailussa palkintokorokkeelle noussut Bradley Smith, joka nähdään KymiRingillä Aprilian puikoissa. Smithillä on nyt hallussa podiumpaikat kaikista luokista, joissa hän on kilpaillut: 125cc, Moto2™, MotoGP™ ja nyt MotoE™.

KymiRingin varikkorakennus 18.7.2019. Testeihin rakennetaan vaadittavat 12 varikkopilttuuta ja loput valmistuvat itse Suomen MM-osakilpailuun. Kuva: Janita Lehtonen

Kumpanakin päivänä paikalliset kuljettajat saavat mahdollisuuden ajaa kotiradallaan tunnin ajan. Heidän joukossaan tulee olemaan FIM Enel MotoE™ World Cupin avausosakilpailun voittanut ja samalla itsensä historian kirjoihin kirjoittanut Niki Tuuli. Luokan MM-johtopaikkaa pitävä suomalainen nähdään radalla muiden maanmiestensä rinnalla.

Kuukauden kuluttua järjestettävät historialliset testipäivät tulevat olemaan täynnä tapahtumaa, kun MotoGP-sarjan kalusto pääsee nyt ensimmäistä kertaa radalle, joka tulee isännöimään Suomen MM-osakilpailua.

Teksti: KymiRing Tiedotus

Muun muassa tämä joukko on ollut varmistamassa, että KymiRingin rata valmistuu ajoissa ensi kuun testeihin. Vasemmalta oikealle: Sami Markkanen, projektipäällikkö YIT, Jukka Kalve, aluepäällikkö, YIT, Markku Lilja, Päällystyksen johtaja, YIT, Seppo Rossi, Turvallisuuskoordinaattori, KymiRing, Timo Pohjola, Ratajohtaja, KymiRing, Saku Nikka, Projektipäällikkö, Destia