OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pieni pala Hannaa

“Katsomme itseämme peilistä ja näemme kaiken vääristyneesti” – miten huono itsetunto voi vaikuttaa elämäntapamuutoksen onnistumiseen?

Katsomme itseämme peilistä ja näemme kaiken vääristyneesti, liian ankarasti ja löytäen vain huonoja puolia itsestämme. Minun tapauksessani tähän lisättiin vielä roima ylipaino ja ääreettömän huono kunto. Ihan niinkuin monella elämäntapamuutosta haluavalla on. Tältä pohjalta kun lähdemme tekemään elämäntapamuutosta niin että, ajatuksemme ovat jo alun alkaen vääristyneet, loppu ei pääty hyvin.

Emme me ole rumia, on harmillista miten me monesti itse itsestämme ajattelemme. Tämä harmittaa eniten sen vuoksi, että tiedän tuon tunteen ja minä itsekkin hukkasin aikanaan monta mahdollistuutta elämäntapamuutokseen ajattelemalla näin. Muistakaa, että olemme kauniita kukin omalla tavallamme.

Jokainen kuitenkin löytää aina itsestään vikoja ja se on normaalia, jos ajattelemme niitä ja näemme ne vain yhtenä pienenä juttuna omassa isossa kokonaisuudessamme. On ihan ok miettiä joskus, miksi minulla on tällainen leuka tai miksi minulla on kapeat huulet. Tämähän kuuluu elämään ja normaaliin ajattelutapaan, mutta asia ei saa nousta liian isoksi asiaksi ja ruveta hallitsemaan elämää niin, että se jopa vaikeuttaa meidän sosiaalisia suhteita! Tuo leuka tai huulet eivät varmasti ole niitä asioita mitä muut meissä näkevät vaan pitäisi aina muistaa se, että ne ovat ihan omaa kritiikkiämme itseämme kohtaan, oman mielemme tuotosta. Muistakaa se, että toiset ihmiset näkevät meidät aina kokonaisuutena.

Miten tämä kaikki negatiivinen ajattelu on vaikuttanut elämäntapamuutoksen epäonnistumiseen?

Mennäänpä elämäntapamuutokseni alkutilanteeseen, jossa olen löytänyt omasta mielestäni jonkun todella huippu ”dietin” ja lähtenyt innoissani sitä toteuttamaan. Näin minä olen sitten seissyt peilin edessä negatiivisen minäkuvani kanssa ja nähnyt taas vain ne virheet kehossani, joita oma negatiivinen ajattelutapani mieleeni puskee ja samalla olen unelmoinut sitä, kuinka kaikki ”virheeni” korjaantuvat uuden elämäni myötä.

MITEN voi onnistua muutoksessa jos alku asetelma on jo tämä! Eihän mikään elämäntapamuutos ihmeitä tee ja varsinkaan sellaisille asioille, joita kukaan muu ei edes näe rumana, kuin minä itse. Tällöin hän jo alun alkaen elämäntapamuutokseni syyt ja motiivit ovat olleet pielessä. Tämä negatiivinen ajattelu on sitten seurannut minua myös muutosmatkalla, ei meidän mieli ihan helpolla lähde ajattelemaan, että jippiii onhan minulla sittenkin kaunis vartalo ja olenkin upea tällaisena!

Lue koko blogi täältä!

Aiheesta lisää myös Hannan omassa ohjelmassa, Pieni pala Hannaa, tiistaisin kello 19:00!

Teksti: Hanna Maaria Ikonen