OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Asianajaja Laki Kynä Sopimus

Asianajajat tarjoavat maksutonta oikeusneuvontaa ympäri Suomea

Asianajajien vapaaehtoistyönä järjestämässä päivystyksessä neljällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea saa maksutonta neuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo luottamuksellisessa keskustelussa, onko asiassa tarpeen hakea oikeudellista asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen.

Asianajajaliiton maksuttomassa asianajajapäivystyksessä kävi viime vuonna noin 1 300 henkilöä. Määrä oli hieman vähemmän kuin aiempina vuosina. Yli puolet neuvoa hakeneista oli työikäisiä ja heistä noin 65 prosenttia naisia.

Lähes puolet päivystyksessä käyneistä haki neuvoa perhe-, perintö- ja testamenttiasioissa. Perhe- ja perintöoikeudellisten kysymysten lisäksi asianajajat neuvoivat muun muassa asunto-osakeyhtiöihin ja erilaisiin kauppoihin liittyvissä kysymyksissä.

Noin puolet sai vastauksen ongelmaansa jo päivystystilanteessa ja lähes 40 prosenttia kävijöistä ohjattiin saamaan lisäneuvoja oikeudellisten palvelujen tarjoajilta. Tiedot käyvät ilmi vuoden 2018 päivystystilastoista.

Asianajajien maksutonta oikeudellista neuvontaa annetaan tänä syksynä seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki (Itäkeskus ja Töölön kirjasto), Jyväskylä (Kaupunginkirjasto ja Palokan kirjasto), Kajaani, Klaukkala, Lahti, Mäntsälä, Nurmijärvi, Oulu, Pori, Raahe, Rauma, Tampere ja Turku.

Lue lisää: www.asianajajaliitto.fi/asianajajapaivystys