OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Millainen heijastin koiralle? Lue vinkit koiran heijastimen valintaan

Syksyn tullen ja iltojen pimentyessä on tärkeää muistaa ottaa heijastimet ja turvavalot käyttöön, sekä koiralle että itselle. Agria Eläinvakuutus listaa vinkkejä koiran heijastimen valintaan.

Valitse sopiva tuote

Koirille on nykyään laaja valikoima erilaisia heijastimia, turvavaloja ja huomioliivejä. Kaikenlaisille koirille löytyy siis sopiva vaihtoehto. Voit tarvittaessa kysyä apua sopivan heijastimen tai valon valintaan lemmikkitarvikeliikkeen myyjältä.

Jos sinulla on pitkäkarvainen koira, varmista, että valo tai heijastin näkyy kunnolla eikä katoa turkin sekaan. Pitkäturkkisella koiralla parhaiten näkyy huomioliivi tai –huivi ja valjaisiin kiinnitetty vilkkuva valo. Heijastimen tai valon voi kiinnittää myös talutushihnaan, jos se ei muuten näy kunnolla. 

Parhaan näkyvyyden saat, kun hankit koiralle sekä valon että heijastimen tai heijastavan huomioliivin, sillä valo näkyy pimeässäkin kun taas liivi tai heijastin vain valaistuna.

Valitse ainakin yksi näistä, jotta koirasi näkyy pimeällä:

  • Turvavalo kaulapantaan, valjaisiin tai talutushihnaan
  • Heijastin kaulapantaan, valjaisiin tai talutushihnaan
  • Huomioliivi
  • Huomiohuivi
  • Valopanta

Muista myös omat heijastimet

Koira ei ole ainoa, joka tarvitsee heijastimia pimeillä kävelylenkeillä eli muista myös omat heijastimet. Hyvä yhdistelmä on hankkia heijastavat nauhat ranteiden ympärille ja kiinnittää muutama riippuva heijastin takkiin tai käyttää huomioliiviä.

Tarkista vanhat heijastimet ja valot ennen käyttöä

Heijastimet kuluvat käytössä, eli testaa vanhojen heijastimien näkyvyys ennen kuin otat ne uudelleen käyttöön. Valaise heijastinta vähintään 4 metrin etäisyydeltä esimerkiksi taskulampun avulla ja jos heijastin ei näy kunnolla, se kannattaa vaihtaa uuteen. 

Tarkista myös turvavalojen näkyvyys, sillä ne voivat himmetä ajan kanssa ja varsinkin, jos patterit ovat loppumassa.