OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Soini kahdeksan parhaan joukkoon squashin EM-kilpailuissa Romaniassa

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon squashin henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa Bukarestissa Romaniassa.

Soinin ensimmäinen vastus oli Bulgarian Kalina Tsoneva. Suomalainen ei antanut Tsonevalle mitään mahdollisuuksia, ja vei ottelun suoraan 3-0. Toisella kierroksella Soini joutui tiukille. Sveitsin Cindy Merlo johti jo erin 2-1. Soini kuittasi kuitenkin neljännen erän niukasti itselleen pistein 11-9 ja viidennen jo selvemmin, 11-4. Näin paikka kahdeksan parhaan joukossa oli varmistettu.

”Ensimmäinen ottelu oli hyvä, mutta toisessa en ollut parhaimmillani. Onneksi sain puristettua neljännen itselleni ja viides oli sitten jo helpompi ja rennompi.” Soini kommentoi keskiviikkoiltana toisen kierroksen ottelun jälkeen.

Puolivälierissä vastaan asettuu Ranskan 3/4-sijoitettu Melissa Alves. Ranskalaisen maailmanlistasijoitus on 45., kun Soinin ranking syyskuun alussa on 58. ”Melissa tulee varmasti kovaa, mutta lähden silti luottavaisena taistelemaan. Olen harjoitellut kesän todella hyvin ja oma peli tuntuu siltä, että pystyn haastamaan tämän tason pelaajat.” Soini mietti ennen tämän illan ottelua, joka pelataan kokolasikentällä Bukarestin keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa.

Soinin pääsy kahdeksan parhaan joukkoon on jo nyt merkittävä. Viimeksi suomalainen nainen yltänyt yhtä korkealle EM-kilpailuissa yli 20 vuotta sitten.

Tulokset:

1. kierros

Emilia Soini – Kalina Tsoneva (BUL) 3-0 (11-1, 11-4, 11-1)

2. kierros

Emilia Soini – Cindy Merlo (SUI) 3-2 (8-11, 11-1, 6-11, 11-9, 11-4)

Puolivälierä

Melissa Alves (FRA) – Emilia Soini

Kuva: Tommi Tapola
Teksti: Squashliitto